D. Grybauskaitė: su žmonėmis konsultuotis dėl atominės elektrinės statybų galima ir ne referendumu

D. Grybauskaitė: su žmonėmis konsultuotis dėl atominės elektrinės statybų galima ir ne referendumu

Jei partijos nuspręs, kad naujos atominės elektrinės Lietuvai reikia, su žmonėmis, prieš priimant sprendimą ją statyti, vienokia ar kitokia forma konsultuotis bus būtina, bet referendumas nėra vienintelis būdas tai padaryti, sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Jeigu politinės partijos po to, kai atliks išsamius tyrimus, vis dėl to sutars, kad Lietuvai artimiausiu laikotarpiu yra svarbu ir reikalinga turėti atominę energetiką, tuomet vėl reikės konsultuotis su žmonėmis vienokia ar kitokia forma", - penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, ir Danijoje kalbėdama, kad dėl atominės elektrinės reikės atsiklausti žmonių, ji turėjo omenyje nebūtinai naują referendumą. Paklausta, kokios kitos formos, be referendumo, yra galimos, Prezidentė minėjo, kad jų yra "įvairiausių".

"Įvairiausių formų yra konsultacijų. Tarp jų ir referendumas, jeigu bus toks sprendimas, bet ignoruoti žmonių nuomonės negalima", - sakė Prezidentė.

Antradienį viešėdama Danijoje D. Grybauskaitė sakė, kad Lietuvai yra prasminga statyti atominę elektrinę, nes šalis nėra pakankamai turtinga, kad sau leistų visą reikalingą energiją gaminti tik iš atsinaujinančių išteklių.

"Mes vis dar nesame tokie turtingi, kad leistume tik alternatyvios energetikos plėtrą, tad yra prasmė statyti atominę elektrinę. Tačiau šis politinis sprendimas turi būti padarytas visų politinių partijų, nes tai bus ilgalaikis projektas: vien statyboms reikės 10-15 metų, o tai reikš 3-4 Vyriausybių dalyvavimą projekte. Tačiau jei toks sprendimas bus padarytas, vėl reikės atsiklausti žmonių, nes konsultacinis referendumas buvo neigiamas", - sakė Lietuvos vadovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder