D. Grybauskaitė pakvietė Seimą susitelkti atsakingam darbui

D. Grybauskaitė pakvietė Seimą susitelkti atsakingam darbui

Sekmadienį, kovo 10-ąją, Seimo nariai, sugiedoję himną, pradėjo pavasario sesiją.

Ta proga parlamentarus pasveikinęs Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas paragino daugiau dėmesio skirti įstatymų kokybei, o ne kiekybei, padėti žmonėms kaip galima geriau ir operatyviau spręsti problemas.

Parlamento vadovas iš Seimo tribūnos perskaitė Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimą šios kadencijos Seimo nariams susirinkus į pirmąją pavasario sesiją.

"Prasideda politinis laikotarpis, per kurį galima ir būtina nuveikti svarbiausius kadencijos darbus. Prasideda atsakomybės metas, kai žmonių lūkesčiai turi virsti konkrečiais darbų rezultatais.

Sąlygos pateisinti žmonių pasitikėjimą - geresnės nei praeityje. Šios kadencijos Seimui nereikia pradėti nuo skausmingo diržų veržimo ir nepopuliarių sprendimų gelbstint finansinę ir ekonominę situaciją.

Tikiuosi, kad ne tik pirmosios sesijos, bet ir visos kadencijos metu laikysitės ilgalaikių valstybės strateginių krypčių ir uždavinių. Ypač finansų ir energetikos srityse. Ankstesni mūsų valstybės sprendimai ir pradėti darbai energetikoje neliko be atgarsio. Todėl privalome atlaikyti bet kokias pagundas ir bandymus išlaikyti mus vieno tiekėjo rankose. Asmeniškai remsiu Jūsų sprendimus, kurie didins šalies energetinį saugumą ir savarankiškumą", - sako šalies vadovė.

Įgyvendinant sesijos darbų programą, D. Grybauskaitė palinkėjo politikams padėti mūsų valstybei judėti į priekį pilnu žingsniu. "Strigsime vietoje, jei bus laikomasi požiūrio - griauti tai, kas sukurta ne mūsų, ir viską bandyti daryti iš pradžių", - teigia D. Grybauskaitė, linkėdama valios ir ryžto išmintingiems sprendimams.

Šalies vadovė tikisi ir tolesnio dalykinio bendradarbiavimo su Seimu. "Šios sesijos pabaiga bus paženklinta Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžia. Kad pirmininkavimas būtų sklandus ir sėkmingas, reikia partijų sutarimo ir glaudaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo. Mūsų visų pareiga šią užduotį paversti galimybe valstybei. Todėl kviečiu dar kartą susitelkti atsakingam darbui. Kad rytojaus datos dvasia - drąsa priimti atsakingus ir ilgalaikius sprendimus - lydėtų kiekvieną Jūsų žingsnį", - sakoma Seimui adresuotame šalies vadovės sveikinime.

Sekmadienį prioritetinius sesijos darbus pristatė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys, Vyriausybės teikiamus įstatymų projektus - Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder