"Chevron" žada bendradarbiavimą ir investicijas

"Chevron" žada bendradarbiavimą ir investicijas

Trečiadienį ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su kompanijos „Chevron“ atstovais, kurie premjerą informavo apie bendradarbiavimą su visuomene, požiūrį į teisės aktų pasikeitimus bei vykdomus darbus.

Tuo metu Žemaitijos bendruomenių atstovai prie Vyriausybės surengė dar vieną protesto akciją.

Premjeras po susitikimo teigė, kad naftos ir dujų išgavimo bendrovė yra pasiruošusi bendradarbiauti su teritorijų, kuriuose planuojama vykdyti skalūnų dujų žvalgybos darbus, gyventojais.

"Buvo pateikta išsami informacija apie tai, kas jau yra nuveikta bendradarbiaujant su bendruomenėmis, su kuo buvo susitikta, pristatytos nuotraukos. Kai kuriose vietose dirbama ir su miestų merais ir tikimasi, kad šis darbas ir toliau bus vykdomas sėkmingai", - kalbėjo A. Butkevičius.

Premjeras pažymėjo, jog "Chevron" atstovai siekia bendradarbiauti ir su Žygaičių kaimo bendruomene, kuri skalūnų dujų išgavimui priešinasi labiausiai.

"Jie nenori, kad būtų kažkokia įtampa atliekant žvalgybos darbus ir po to galbūt investuojant ir į kitas veiklas tuose regionuose", - teigė Premjeras.

A. Butkevičiui antrino ir "Chevron" kompanijos atstovybės Lietuvoje "Chevron Exploration & Production Lietuva" vadovas Gilbertas Ankenbaueris (Gilbert Ankenbauer). Jo teigimu, bendradarbiavimas su vietos bendruomenėmis yra visame pasaulyje bendrovės taikoma praktika.

"Mes dar kartą patvirtinome Ministrui Pirmininkui apie mūsų pasiryžimą toliau dirbti su vietos bendruomenėmis tose teritorijose, kur mes vykdome darbus. Mes taip dirbame visame pasaulyje ir Lietuva nėra išimtis", - kalbėjo "Chevron" atstovas.

G. Ankenbaueris sakė, jog bendradarbiavimas - tai ne tik nuolatinis informacijos apie vykdomus darbus skleidimas.

"Mes ir toliau susitiksime su vietos bendruomenėmis, teiksime joms informaciją apie darbus, kuriuos vykdys "Chevron". Taip pat vykdysime ir socialines investicijas - investicijas į bendruomenių švietimą, sveikatą ir ekonominę plėtrą", - teigė jis.

"Chevron" atstovas atskleidė, jog, priešingai nei mano priešiškai nusiteikusios bendruomenės, bendrovė savo veiklą vykdo visiškai skaidriai.

"Noriu pabrėžti, jog mes visada būsime atviri ir skaidrūs, nes tiesiog neturime ko slėpti", - sakė G. Adenbaueris.

Jau rašyta, jog pernai spalio mėnesį "Chevron" nusprendė dalyvauti tarptautiniame konkurse naftos ir dujų licencijoms gauti.

Birželio viduryje Lietuvos naftos bendrovė "LL investicijos", kurios 50 proc. akcijų valdo bendrovė "Chevron", pradėjo žvalgomąjį gręžimą angliavandeniliams išgauti prie Stemplių kaimo Šilutės rajone.

Skalūnų gavybai prieštarauja vietos bendruomenės, kurios Vilniuje surengė jau ne vieną protesto akciją.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder