Čekijos kariuomenės vadas: Rusija galėtų okupuoti Baltijos šalis per dvi dienas

Čekijos kariuomenės vadas: Rusija galėtų okupuoti Baltijos šalis per dvi dienas

Čekijos kariuomenės vadas Petras Pavelas pareiškė, kad Rusija galėtų okupuoti Baltijos šalis per dvi dienas, skelbia "Unian".

"Mūsų saugumo lygis yra netinkamas, o priemonės, kurių imasi Europa kovoje su Rusijos ir vadinamosios "Islamo valstybės" grėsmėmis, buvo pripažintos neveiksmingomis", - trečiadienį per saugumo konferenciją Prahoje pareiškė generolas P. Pavelas, nuo birželio 1 dienos tapsiantis NATO karinio komiteto pirmininku.

Pasak jo, Rusija galėtų okupuoti Baltijos šalis per dvi dienas. P. Pavelas pridūrė, kad NATO politiniai lyderiai nesugebėtų adekvačiai sureaguoti į tokią situaciją.

Čekijos kariuomenės vadas kritikavo NATO "netobulą žvalgybinės informacijos keitimosi sistemą". Nesutikdamas su P. Pavelo nuomone, Čekijos atstovas NATO Iržis Šedivis (Jiri Sedivy) akcentavo, kad Aljansas išvystė tinkamą žvalgybos procesą. Jis nurodė, kad Rusija galėtų okupuoti, pavyzdžiui, Ukrainos sostinę Kijevą per dvi dienas, tačiau kyla klausimas, ar Maskva turi pakankamai materialinių ir logistinių išteklių miestui išlaikyti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder