Bedarbiai, pensininkai ir tautinių mažumų atstovai - tarp dažniau nepatenkintų demokratijos veikimu

Bedarbiai, pensininkai ir tautinių mažumų atstovai - tarp dažniau nepatenkintų demokratijos veikimu

Šiek tiek daugiau nei pusė suaugusių šalies gyventojų teigia esą nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija. Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje nepatenkinti vyrai, vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, darbininkai, bedarbiai ir pensininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1500 litų per mėnesį, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu kovo 24-31 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenys.

Apklausos duomenimis, 2014 metų kovo mėnesį 56 proc. suaugusių šalies gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija, o trečdalis (34 proc.) buvo patenkinti demokratija Lietuvoje. Kas dešimtas (10 proc.) respondentas neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Pasitenkinimas demokratija Lietuvoje per pastarąjį mėnesį nepasikeitė, o lyginant su žmonių vertinimais prieš metus, 5 procentiniais punktais padaugėjo nepatenkintų demokratijos veikimu šalyje.

Tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, dažniau patenkintas jaunimas iki 30 metų bei moksleiviai ir studentai (vienintelės gyventojų grupės, kur daugiau patenkintų nei nepatenkintų demokratijos veikimu), didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, respondentai, dirbantys valstybinėse įstaigose ir įmonėse.

Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje nepatenkinti vyrai, vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, darbininkai, bedarbiai ir pensininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 1500 litų).

Demokratijos veikimu šalyje daugiau patenkinti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, o daugiau už kitus nepatenkinti yra partijos Tvarka ir teisingumas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos rinkėjai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder