Baziniuose karių mokymuose – ir klierikai

Baziniuose karių mokymuose – ir klierikai

Lietuvos didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke pradėjo 10-ieji baziniai kariniai mokymai. Savanoriškus, 12 savaičių truksiančius kursus šiemet panoro lankyti 86 jaunuoliai, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Rukloje Jonušo Radvilos mokomajame pulke – pirmosios vadų komandos, rikiuotės, pažintis su būsimais bendražygiais ir įkurtuvių nuotaikos. Į dešimtą kartą rengiamus bazinius karinius mokymus atvyko devynios dešimtys jaunuolių, daugiausiai – iš Vilniaus ir Klaipėdos apskričių. Tarp jų – septynios moterys.

Dvylikos savaičių bazinius karinius mokymus rengiantys kariškiai sako šįkart sulaukę daugiau nei įprasta naujokų.

„Tendencija yra tokia, kad karių vis daugėja, ypatingai šiltuoju metų laiku. Žiemą skaičius šiek tiek mažesnis“, – teigė kuopos vadas Andrius Sakalauskas.

Savanoriškai karinius mokymus pasirinkę jaunuoliai tvirtina norintys išmėginti jėgas ir toliau likti tarnauti kariuomenėje.

„Jeigu sugebėsiu praeiti bazinius karinius kursus, jei matysiu, kad tai pagal mano galimybes, gal pavyks toliau pasilikt kariuomenėje ir bandyti profesinę karo tarnybą“, – apie planus kalbėjo savanorė Kristina Degenienė.

„Ateities vizija – stoti į jūrų pajėgas Klaipėdoje, kur aš gyvenu. O šiaip manau, kad kiekvienas turėtų pabandyti, nes tikrai galima save išbandyti ir morališkai, ir fiziškai“, – įsitikinęs savanoris Romas Karalius.

„Norėjau išbandyti save, pažiūrėti, ar galiu ištverti kariuomenėje ir siekti užsibrėžto tikslo – tapti profesionaliu kariu“, – teigė savanoris Marius Jašimas.

Į šiuos mokymus šaukiami 18–38 metų vyrai ir moterys, neatlikę privalomosios pradinės karo tarnybos. Bazinius karinius mokymus pasirinkusiems kariams suteikiamos subsidijos aukštiesiems mokslams ir kitos socialinės garantijos.

Pirmadienį specialų Pilietinio ugdymo bazinį karių mokymo kursą pradėjo ir 26 klierikai iš Kauno, Tauragės ir Vilniaus kunigų seminarijų. Toks kursas organizuojamas pirmą kartą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder