"Baltosios pirštinės": antrasis rinkimų turas buvo kur kas ramesnis nei pirmasis

"Baltosios pirštinės": antrasis rinkimų turas buvo kur kas ramesnis nei pirmasis

Rinkimų dieną visuomeninė organizacija "Baltosios pirštinės" sulaukė 47 pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. Pasak organizacijos vadovo Simo Simanausko, antrasis turas buvo kur kas ramesnis nei pirmasis.

"Antrojo rinkimų turo savaitę "Baltosios pirštinės" buvo informuotos apie 156 galimus rinkimų tvarkos pažeidimus, tai yra beveik 3 kartus mažiau nei per pirmąjį rinkimų turą", - sakė organizacijos vadovas.

Didžioji gautų pranešimų dalis susijusi su draudžiama politine agitacija. Alytaus rajone Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į savivaldybės tarybą galimai pavėžėjo rinkėjus. Organizacijos "Baltosios pirštinės" savanorių ir Miroslavo rinkimų apylinkės stebėtojai užfiksuotą vaizdo ir fotomedžiagą perdavė vietos policijai. Raseinių rajone socialdemokratų kandidatas į merus lankėsi skirtingose rinkimų apylinkėse, taip pažeisdamas rinkimų tvarką.

Organizacijai "Baltosios pirštinės" perduotoje vaizdo medžiagoje matoma, kaip savivaldybės rinkimų komisijos sekretorė kandidatui perduoda rinkėjų korteles. Dienos pabaigoje organizaciją pasiekė Širvintų rajono gyventojų skambučiai. Rinkėjai teigia, kad rinkimų dieną juos lankiusi Darbo partijos (DP) kandidatė. Iš Švenčionių rajono sulaukta informacijos apie DP stebėtoją, kuri rinkimų apylinkėje galimai vaišino balsuoti atvykusius rinkėjus. Varėnos rajone Liberalų sąjūdžio stebėtoja agitavo būdama rinkimų apylinkėje, paskutinėmis rinkimų valandomis čia taip pat pastebėta neblaivi komisijos narė, kuriai nustatytas lengvas, o stebėtojai - vidutinis girtumas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder