Baltijos šalyse vyks NATO oro pajėgų treniruotė

Baltijos šalyse vyks NATO oro pajėgų treniruotė

Kitą savaitę Baltijos šalių oro erdvėje vyks NATO karinių oro pajėgumų treniruotė, šeštadienį pranešė Lietuvos krašto apsaugos minsiterija.

Treniruotėje balandžio 1-2 dienomis dalyvaus šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje patruliuojantys JAV karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-15C „Eagle“, Švedijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39 Gripen, Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C-27J „Spartan“, sraigtasparnis Mi-8.

Be to, planuojama, jog treniruotėje dalyvaus ir išankstinio perspėjimo ir kontrolės orlaivis AWACS iš Vokietijos ir JAV degalų papildymo ore orlaivis KC-135R.

Treniruotės metu bus imituojamas ir avarinis orlaivio nusileidimas, organizuojama paieškos ir gelbėjimo operacija Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparniu Mi-8, teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Krašto apsaugos minsitras Juozas Olekas sakė, kad ši treniruotė yra „ne tik akivaizdus Aljanso solidarumo ir įsipareigojimų vykdymo įrodymas, bet ir galimybė Lietuvos kariams nuolat atnaujinti savo žinias ir sąveikumą su sąjungininkais bei partneriais“.

Baltijos šalims nerimaujant dėl Rusijos agresijos Ukrainoje, šį mėnesį Jungtinės Valstijos Baltijos šalių oro policijos misiją sustiprino šešiais papildomais naikintuvais F-15, taip padidindamos kontingentą iki dešimties.

Didžioji Britanija, Prancūzija ir Danija jau pasiūlė savo naikintuvais sustiprinti kitas rotacijas, kai amerikiečiai balandžio pabaigoje baigs budėjimą Lietuvoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder