Baltijos šalių Prezidentai susitiks Raudondvaryje

Baltijos šalių Prezidentai susitiks Raudondvaryje

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimu trečiadienį Raudondvario pilyje, Kauno rajone, vyks trijų Baltijos šalių Prezidentų susitikimas.

Lietuva šiemet pirmininkauja Baltijos šalių bendradarbiavimui, todėl kasmetis Prezidentų susitikimas vyks Lietuvoje.

Svarbiausios susitikimo su Latvijos Prezidentu Andriu Berziniu ir Estijos Prezidentu Toomu Hendriku Ilvesu temos – Baltijos šalims strategiškai svarbių energetinių jungčių įgyvendinimas ir galimi bendri veiksmai derybose dėl 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) biudžeto.

Praėjusį penktadienį ES narėms nepavykus susitarti, kaip paskirstyti daugiametę ES paramą, derybose iki 2013 m. pradžios padaryta pertrauka.

Energetinio savarankiškumo stiprinimas, tinkamas septynmetės ES paramos paskirstymas jautrioms Baltijos šalių ekonomikos sritims, pasak Prezidentės Dalios Grybauskaitės, yra svarbi sąlyga sėkmingai regiono raidai ir žmonių gerovei užtikrinti.

Šalies vadovės teigimu, maksimalaus įmanomo rezultato pasieksime tik dirbdami kartu ir gerai koordinuodami savo veiksmus.

Susitikime taip pat bus aptarti aktualūs regiono, ES, Lietuvos pasirengimo pirmininkauti ES 2013 m. antroje pusėje ir kiti bendradarbiavimo klausimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder