Baltijos kelio žymuo pašventintas lietumi

Baltijos kelio žymuo pašventintas lietumi

Šeštadienį minint Baltijos kelio 25-ąsias metines Pasvalio rajone atidengtas klaipėdiškių žymuo, nurodantis vietą, kur prieš ketvirtį amžiaus vieningoje grandinėje stovėjo Klaipėdos krašto atstovai.

Vienas iš Sąjūdžio dalyvių, Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas sakė, kad anuomet, išgirdę kvietimą, klaipėdiškiai į Pasvalį atvyko daugiau nei 200 kilometrų ir stovėjo 8 kilometrų atkarpoje nuo Pasvalio link Biržų. Šios atkarpos pradžią nuo šiol žymės klaipėdiečių skulptorių sukurtas specialus žymuo.

Vietoje įprastai nudengiamo audeklo V. Čepas ir Pasvalio meras Gintautas Gegužinskas nuo stulpelio nurišo trispalvę juostelę. Pasak G. Gegužinsko, atidengtas žymuo tapo ir ryšio tarp Klaipėdos ir Pasvalio simboliu.

Klaipėdiškių žymenį pašventino ne tik Pasvalio klebonas, bet ir ištisai pliaupęs lietus bei griaustinis. "Laimina ne tik kunigas, bet ir Dievulis", - juokavo dvasininkas.

Oficialiai atidengus skulptūrą priesaiką davė apie dvi dešimtis jaunųjų šaulių, specialiai atvykusių būtent į šią uostamiesčiui reikšmingą vietą.

Apie 19 valandą buvo sulaukta delegacijos iš sostinės. Jauniesiems šauliams rankas spaudė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, o iš uostamiesčio atvežtus klaipėdiečių linkėjimus Lietuvai priglaudė Baltijos kelio koordinatorė Angonita Rupšytė ir kartu su ja keliaujanti "Baltijos kelio sąšaukos" delegacija.

Vėliau abi delegacijos išvyko į Lietuvos ir Latvijos pasienį - ten, dalyvaujant trijų Baltijos šalių atstovams atidengtas paminklas Baltijos keliui atminti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder