Baigtos derybos dėl Lietuvos stojimo į EBPO

Baigtos derybos dėl Lietuvos stojimo į EBPO

Pirmadienį oficialiai baigtos derybos dėl Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).

Formaliai derybos buvo baigtos prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikime su EBPO generaliniu sekretoriumi Angeliu Gurria (Anchelu Gurija) ir EBPO Tarybos sesijoje, kur dalyvavo Lietuvos vadovė, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Derybas dėl narystės EBPO Lietuva pradėjo prieš trejus metus. Lietuva įvykdė visas esmines reformas ekonomikos augimui skatinti ir žmonių gerovei stiprinti. Gegužės pabaigoje EBPO Ministrų Taryba turėtų priimti galutinį sprendimą dėl Lietuvos narystės. Lietuva taps 36-ąja šios organizacijos nare.

D. Grybauskaitės teigimu, tapimas EBPO nare rodo Lietuvos demokratinį ir ekonominį stabilumą, galutinį įsitvirtinimą įtakingųjų valstybių sąraše ir stiprų balsą tarptautinėje politikos arenoje. Ši narystė, anot šalies vadovės, Lietuvai atveria ir naujų galimybių – pavyzdžiui, tai pakels mūsų šalies ekonominius ir finansinius reitingus, sustiprinsime savo įtaką ES ir kitose tarptautinėse organizacijose, galėsime naudotis pačio aukščiausio lygmens EBPO ekspertų pagalba.

EBPO buvo įsteigta 1961 metais, siekiant paspartinti tarptautinį ekonomikos atsigavimą ir prekybinius ryšius tarp valstybių, stiprinti socialinę žmonių apsaugą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder