Azerbaidžano ir Lietuvos verslininkai mezga kontaktus

Azerbaidžano ir Lietuvos verslininkai mezga kontaktus

Į Azerbaidžano sostinę Baku išvykusi Lietuvos verslininkų delegacija sulaukė didelio susidomėjimo tiek iš aukštų valstybės pareigūnų, tiek ir iš verslo atstovų.

Pirmadienį delegacijos dalyviai pradėjo susitikimus Azerbaidžano ministerijose, o antradienį vyks Lietuvos - Azerbaidžano verslo forumas, kuriame dalyvaus ir su darbo vizitu Baku besilankantis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Lietuvos verslininkų vizitą į Azerbaidžaną ir verslo forumą organizuoja Lietuvos verslo konfederacija, bendradarbiaudama su Lietuvos ambasada Azerbaidžane.

Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas džiaugėsi, kad Lietuvos verslininkus šiose institucijose priima aukšto rango pareigūnai.

"Visose ministerijose užtikrinti susitikimai su viceministrais, o tai rodo, kad Azerbaidžano valdžia ekonominį bendradarbiavimą su Lietuva priskiria prie prioritetinių sričių. Jau įvykęs pirmasis susitikimas Švietimo ministerijoje leidžia tikėtis glaudesnio bendradarbiavimo, skatinant Azerbaidžano studentų srautus į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Dvi Lietuvos aukštosios mokyklos jau yra įtrauktos į sąrašą mokslo įstaigų, kuriose studijuoti norintiems Azerbaidžano studentams skiriamos valstybinės stipendijos. Tokius prašymus šiandien įteikė dar trys Lietuvos aukštosios mokyklos", - sakė jis.

Antradienį vyksiančiame Lietuvos - Azerbaidžano verslo forume užsiregistravo dalyvauti per 60 Azerbaidžano kompanijų.

Lietuvos verslo konfederacija - didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija, kurianti palankią teisinę bazę ir aplinką nacionalinio verslo plėtrai.

Konfederacija yra tarptautinių prekybos rūmų ICC oficialus atstovas Lietuvoje. Organizacija atstovauja daugiau nei 1500 šalies įmonių ir 18 verslo asociacijų. Konfederacijos nariai sukuria apie 20 proc. viso Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder