"Auską" siūloma išlaikyti valstybės reikmėms

"Auską" siūloma išlaikyti valstybės reikmėms

Ūkio ministerija siūlo svarstyti galimybę valstybės įmonę poilsio namus "Baltija" suskaidyti į tris objektus: atskirti poilsio namus "Auska" ir palikti juos valstybės reprezentacijai, reabilitacijos centrą kartu su viešbučiu "Vyturys" pasiūlyti perimti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai arba privatizuoti, o viešbutį "Žilvinas" siūlyti privatizuoti.

Šį siūlymą, kuris artimiausiu metu bus teikiamas Vyriausybei svarstyti, ūkio ministras Rimantas Žylius trečiadienį pristatė Seimo Audito komitete.

Praėjusią savaitę Vyriausybė pritarė Ūkio ministerijos pateiktam nutarimo projektui dėl poilsio namų "Baltija" pertvarkos. Projektu buvo siūloma sutikti, kad nuostolingai veikianti valstybės įmonė poilsio namai "Baltija" būtų pertvarkyta į akcinę bendrovę poilsio namus "Baltija".

Tik pertvarkius bendrovę ekspertai vertins, kaip pelningiau parduoti bendrovę - parduodant akcijas ar atskirus objektus.

Iki 2009 metų poilsio namai "Baltija" buvo dotuojami Vyriausybės. Vien viešbutis "Auska" kasmet gaudavo apie 1,1 milijono litų iš valstybės biudžeto. Poilsio namus perdavus Ūkio ministerijai, dotacijų buvo atsisakyta. Vien dėl "Auskos" išlaikymo įmonė kasmet patirdavo apie 600 000 Lt nuostolių.

Ūkio ministerijos teigimu, nepriklausomi vertintojai vasario 14 d. nustatė, kad valstybei nuosavybės teise priklausančio ir šiuo metu valstybės įmonės poilsio namų "Baltija" patikėjimo teise valdomo turto rinkos vertė vertinimo dieną buvo 32 236 000 Lt.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija ragina Vyriausybę neskubinti Palangos poilsio namų "Baltija" privatizavimo ir reorganizuoti įmonę į valstybės kapitalo akcinę bendrovę, kuri laikui bėgant taptų pelninga. Seimo Krikščionių partijos frakcija kreipėsi į Valstybės kontrolę dėl Vyriausybės ketinimų pusvelčiui privatizuoti valstybės įmonei "Baltija" priklausančias prabangias Palangos poilsines, įvertintas vos 32 mln. Lt.

"Privatizuojamos įmonės turto reali vertė siekia 150 mln. litų, tačiau Vyriausybė minėtą turtą kažkodėl ketina parduoti vos už 32 mln. litų. Todėl mes kreipėmės į Valstybės kontrolę prašydami išsiaiškinti tokių ketinimų tikslus ir galimas pasekmes", - teigia frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis.

Pasak LSDP frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus, šiandien, kai nekilnojamojo turto rinkoje tvyro sąstingis - parduoti įmonės turtą valstybei nebūtų pelninga, todėl socialdemokratai siūlo ne tik neskubėti, bet ir pabandyti reorganizuotą įmonę "prikelti".

Poilsio namai "Baltija" patikėjimo teise valdo didžiausią poilsio ir gydymo kompleksą Palangoje, kuriam priklauso dviejų žvaigždučių viešbutis "Vyturys", trijų žvaigždučių "Žilvinas", penkių žvaigždučių "Auska" ir reabilitacijos centras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder