Atsistatydino visi trys aplinkos viceministrai

Atsistatydino visi trys aplinkos viceministrai

Atsistatydina visi trys plinkos viceministrai - „tvarkiečiai“ Daiva Matonienė bei Almantas Petkus ir socialdemokratas Linas Jonauskas. Penktadienis bus paskutinė jų darbo diena Aplinkos ministerijoje.

Aplinkos ministro pareigas laikinai einantis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasirašė įsakymą dėl viceministrų atleidimo, jiems prašant.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, tokiais atvejais, kai tarnautojai iš pareigų atsistatydina savo noru, išeitinės išmokos jiems nėra mokamos, pažymima ministerijos pranešime.

Prezidentės Dalio Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį“sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija.

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder