Ar numatoma geležinkelio linija Kaunas–Klaipėda?

Ar numatoma geležinkelio linija Kaunas–Klaipėda?

Tarp daugybės maršrutų, kuriuos siūlo „Lietuvos geležinkeliai“, geležinkelio linijos, jungiančios Kauną ir Klaipėdą, – nėra. Tačiau „Lietuvos geležinkelių“ atstovo Manto Dubausko teigimu, įmonė stengiasi atsižvelgti į keliautojų poreikius.

LRT RADIJO klausytoja teiraujasi, ar kada nors bus galimybė traukiniu nuvykti iš Kauno į Klaipėdą. „Pavydžiu vilniečiams, kad jie gali traukiniu nuvažiuoti į pajūrį. Pamenu, sovietmečiu veikė geležinkelio linija Kaunas–Jonava–Klaipėda“, – pasakoja moteris.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas M. Dubauskas sako, kad įmonė stengiasi atkreipti dėmesį į žmonių norus: „Lietuvos geležinkeliai“ nuolat vertina keleivių pageidavimus, o esant galimybei – stengiasi į juos atsižvelgti. Kalbant apie maršrutą iš Kauno į Klaipėdą, artimiausiu metu jis nėra planuojamas.“

Nors kauniečiai traukiniu nuvykti prie jūros kol kas negali, M. Dubauskas kalba, kad naujų geležinkelio linijų atsiranda vis daugiau. Neseniai buvo paleistas bandomasis maršrutas Klaipėda–Tilžė.

„Reikėtų pabrėžti, kad „Lietuvos geležinkeliai“ planuoja kitus naujus maršrutus, atsižvelgdami į keleivių poreikius, arba juos jau atidarė. Pavyzdžiui, linija Vilnius–Daugpilis anksčiau traukinys važiavo tik iki Turmanto“, – komentuoja M. Dubauskas, ir priduria, kad įmonė žada toliau stebėti keleivių poreikius bei pagal tai nuspręsti, kaip elgtis ateityje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder