Aplinkos ministrui kreipusis į prokurorus dėl galimo dokumento klastojimo, miškininkų profesinė sąjunga kaltina ministeriją bauginimu

Aplinkos ministrui kreipusis į prokurorus dėl galimo dokumento klastojimo, miškininkų profesinė sąjunga kaltina ministeriją bauginimu

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo dokumento klastojimo, praneša Aplinkos ministerija. Prokurorų prašoma išsiaiškinti, ar nebuvo suklastotas Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos (LMPF) parengtas VĮ miškų urėdijų viešas kreipimasis dėl valstybinių miškų valdymo pertvarkos.

Kovo 7 d. Aplinkos ministerijoje gautas LMPF pirmininkės Ingos Ruginienės pasirašytas kreipimasis su 3150 VĮ miškų urėdijų darbuotojų parašų. Iš tos pačios miškininkų bendruomenės aplinkos ministras gavo pranešimą, kad šis oficialus kreipimasis nei savo turiniu, nei apimtimi neatitinka to dokumento, po kuriuo pasirašė miškų urėdijų darbuotojai.

Pasak Aplinkos ministerijos, aplinkybės leidžia manyti, kad buvo galbūt suklastotas dokumentas ir padaryta nusikalstama veika. K. Navickas prašo prokurorų įvertinti, ar dėl pateiktos informacijos nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Miškininkų profesinė sąjunga apkaltino ministeriją bauginimu

Aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui kreipusis į Generalinę prokuratūrą dėl galimo Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos (LMPF) dokumentų klastojimo, šios federacijos pirmininkė Inga Ruginienė pirmadienį ministro veiksmus pavadino bauginimu ir šmeižtu.

"Paskutinis ministro ėjimas įrodo visišką ministerijos desperaciją. Aplinkos ministras nesugeba pateikti reformos (valstybinių miškų valdymo reformos - ELTA) plano ir įtikinti socialinių partnerių, todėl bando išgąsdinti profesines sąjungas teisėsauga. Tokie veiksmai rodo visišką nekompetenciją ir neprofesionalumą", - sako I. Ruginienė, kurios teigimu, federacija reikalauja dialogo, tačiau Aplinkos ministerija nesileidžia į kalbas, nes, pasak I. Ruginienės, neturi ką pasakyti, todėl negirdėti jokių racionalių argumentų, o tik šmeižtas ir bandymas nutildyti.

Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija skelbia toliau sieksianti, kad minėta reforma pirmiausiai būtų parengta profesionaliai ir išdiskutuota su socialiniais partneriais. LMPF ir toliau ketina veikti aktyviai ir pagal įstatymus ginti visų miško darbuotojų interesus. Prireikus ketinama rengti piketus ir streikus prie Seimo ir Prezidentūros.

Kaip jau skelbta, Aplinkos ministerija pirmadienį pranešė, jog ministras K. Navickas kreipėsi į prokurorus dėl galimo dokumento klastojimo. Prokurorų prašoma išsiaiškinti, ar nebuvo suklastotas LMPF parengtas VĮ miškų urėdijų viešas kreipimasis dėl valstybinių miškų valdymo pertvarkos.

Kovo 7 d. Aplinkos ministerijoje esą gautas LMPF pirmininkės I. Ruginienės pasirašytas kreipimasis su 3150 VĮ miškų urėdijų darbuotojų parašų. Iš tos pačios miškininkų bendruomenės aplinkos ministras gavęs pranešimą, kad šis oficialus kreipimasis nei savo turiniu, nei apimtimi neatitinka to dokumento, po kuriuo pasirašė miškų urėdijų darbuotojai.

Pasak ministerijos, aplinkybės leidžia manyti, kad buvo galbūt suklastotas dokumentas ir padaryta nusikalstama veika. K. Navickas prašo prokurorų įvertinti, ar dėl pateiktos informacijos nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder