Apie 4 tūkstančiai būstų gyventojų atsisakė dalyvauti surašyme

Apie 4 tūkstančiai būstų gyventojų atsisakė dalyvauti surašyme

Apie 4 tūkst. būstų gyventojų atsisakė dalyvauti surašyme, į maždaug 15 tūkst. būstų surašinėtojai išvis nebuvo įleisti (tokius būstus surašinėtojai lanko tris ir daugiau kartų). Iki gegužės 9-osios surašinėtojai toliau lankys šiuos ir dar neaplankytus būstus.

Statistikos departamento duomenimis, iki gegužės 3-iosios, antrojo surašymo etapo metu, kai gyventojus lanko surašinėtojai arba gyventojai patys atvyksta užpildyti surašymo lapų į surašymo skyrius, buvo surašyta 1 mln. 551 tūkst. gyventojų (716 tūkst. vyrų ir 835 tūkst. moterų) ir 759 tūkst. būstų. Šiuo metu jau surašyta apie 70 procentų planuojamų surašyti gyventojų, kurie nedalyvavo e. surašyme, o kartu su sėkmingai dalyvavusiais e. surašyme - apie 80 proc. Lietuvos gyventojų. Išankstiniais duomenimis, 2011 m. kovo 1 d. Lietuvoje buvo 3235,2 tūkst. gyventojų.

Iki gyventojų ir būstų surašymo pabaigos liko tik savaitė. Visuotinė gyventojų apklausa baigiasi gegužės 9 d.

Pareiga dalyvauti surašyme įtvirtinta įstatymu. Laikinai (trumpiau nei metams) iš Lietuvos išvykę gyventojai taip pat turi būti surašyti. Jų duomenis gali pateikti šalyje gyvenantys artimieji.

Visi surašymo metu surinkti duomenys yra konfidencialūs ir naudojami tik statistinei informacijai rengti. Būstų nuomininkus, būstus nuomojančius gyventojus ir visus kitus, kad surašymo lapuose pateikti duomenys apie gyventojus ir būstą jokiai kitai institucijai nėra ir nebus teikiami.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder