Apdovanotos geriausios metų antikorupcinės iniciatyvos

Apdovanotos geriausios metų antikorupcinės iniciatyvos

Trečiadienį Tarptautinei antikorupcijos dienai skirtame renginyje buvo apdovanotos geriausios metų antikorupcinės iniciatyvos.

Premjero Andriaus Kubiliaus, dalyvavusio renginyje, padėkomis ir vardinėmis dovanomis už indėlį į antikorupcinį švietimą buvo apdovanota Anykščių A. Baranausko vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Daiva Tručinskienė. Apdovanojimas už dorą ir sąžiningą tarnybą įteiktas Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato patruliui Donatui Lukui. Už skaidraus ir sąžiningo verslo skatinimą apdovanojimas skirtas ir Investuotojų forumo projektui "Baltoji banga".

Už antikorupcines iniciatyvas taip pat buvo apdovanotos mokyklos, mokytojai, moksleiviai, verslo ir žiniasklaidos atstovai, policijos pareigūnai.

"Kiekvienas savo gyvenime turime turėti sąžinės veidrodį, kuris padėtų atsakyti, ar mes tikrai net ir kasdieniuose dalykuose nedarome vienokios ar kitokios klaidos, neišvengdami pagundos arba užmiršdami, kad, pavyzdžiui, atlyginimas "vokelyje" yra ne tik nesąžiningas poelgis, mokesčių slėpimas, bet yra ir bausmė mums patiems", - sveikindamas renginio dalyvius kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad kovą su korupcija turėtume pradėti nuo šeimos ir mokyklos, savo vaikams ir anūkams paaiškindami, kodėl kelių policininkui sustabdžius už kelių eismo taisyklių pažeidimą nereikia siūlyti jam "asmeninės dovanos".

Apdovanojimais siekiama pagerbti ir paskatinti iniciatyviai ir rezultatyviai korupcijos prevencijos srityje veikiančius asmenis, informuoti visuomenę apie veiksmingas 2012 m. antikorupcines iniciatyvas ir taip skatinti aktyvesnį visuomenės dalyvavimą bei įsitraukimą į antikorupcinę veiklą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder