Andrius Kubilius: solidarumas su ukrainiečiais - labai svarbus

Andrius Kubilius: solidarumas su ukrainiečiais - labai svarbus

Šį šeštadienį Vilniuje prie sostinės senamiestyje vykusios pilietinės Ukrainos žmonių palaikymo akcijos "Ištiesk ranką Ukrainai" prisijungė ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Tarybos nariai.

Europos Komisijos atstovybė ir Ukrainos ambasada buvo sujungtos gyva grandine. Šios iniciatyvos tikslas - pademonstruoti paramą už demokratines vertybes kovojantiems Ukrainos piliečiams.

Organizatorių teigimu, buvo tikimasi, kad prie iniciatyvos prisijungs bent 715 dalyvių, kurie simbolizuotų 715 kilometrų, skiriančių Lietuvos ir Ukrainos sostines.

Pradėdamas TS-LKD Tarybos posėdį partijos pirmininkas Andrius Kubilius teigė, kad solidarumas su ukrainiečiais - labai svarbus ir padėkojo akciją inicijavusiai organizacijai "Kurk Lietuvai".

"Šiandien mūsų bendražygis Kazimieras Starkevičius yra Kijeve. Prašiau, kad perduotų nuo mūsų tą rankų šilumą, kurią jautėme čia, būdami kartu", - sakė A. Kubilius.

Pasak politiko, "dar labai svarbus yra ES ir JAV efektyvus veikimas - viešas ir tylus, padedant susitarti ir aiškiai parodant V. Janukovyčiui, jo sūnui - oligarchui ir kitiems oligarchams, kas laukia jų turtų, jeigu ir toliau bus liejamas kraujas".

"Mes, būdami ES nariai ir JAV sąjungininkai, turime iš jų išreikalauti žymiai aktyvesnės pozicijos iš Janukovyčiaus reikalaujant vieno - tokių krizių vienintelis efektyvus sprendimas - neatidėliotini rinkimai", - kalbėjo A. Kubilius.

TS-LKD pirmininkas pirmadienį ketina vykti į Kijevą Ukrainos opozicinės partijos "Udar" lyderio Vitalijaus Klyčko kvietimu ir dalyvauti pokalbiuose su šalies valdžia.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder