Andrius Kubilius: Prezidentė nereiškė nepasitikėjimo Vyriausybe ar Premjeru

Andrius Kubilius: Prezidentė nereiškė nepasitikėjimo Vyriausybe ar Premjeru

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius tvirtina iš Prezidentės pirmadienį neišgirdęs jokių žodžių, kurie skelbtų nepasitikėjimą Vyriausybe ar Premjeru.

"Jei Prezidentė būtų norėjusi tai padaryti, ji turi konstitucinę teisę tiesiai pasiūlyti Seimui atleisti iš pareigų Ministrą Pirmininką", - Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

Anot Premjero, šalies vadovė pirmadienį pasakė tik tai, kad jo pasiūlytos ministro Raimundo Palaičio klaidos atitaisymo būdas - jo atleidimas - jai yra netinkamas.

A. Kubilius teigia, kad apie pirmalaikius rinkimus prabilusi Seimo Pirmininkė Irena Degutienė atkreipė dėmesį į pavojų, kad po Prezidentės sprendimo neatleisti ministro R. Palaičio Seime gali kilti daug chaoso, interpeliacijų ir Seimas gali nebesugebėti konstruktyviai dirbti.

"Tai įvertindama ji ir pasiūlė Seimui apsispręsti, ar Seimas norėtų dirbti konstruktyviai. Tada galbūt atskiros frakcijos, atskiros partijos, nuo kurių personalijų problemų sprendimo priklauso ir tolesnis Seimo efektyvus darbas, surastų tam būdų, ar Seimas, nematydamas galimybių konstruktyviai spręsti problemas, tiesiog tokiu atveju eitų į pagreitintus rinkimus. Šioje vietoje pirmas dalykas, ką tikrai reikia padaryti, tai pasiūlyti toms frakcijoms arba tiems asmenims patiems spręsti problemas, kurios iki šiol neišsisprendė ir kurios tas įtampas sukelia", - sakė Ministras Pirmininkas.

ELTA primena, kad pirmadienį Prezidentė R. Palaitį paliko vidaus reikalų ministro poste. Tokį sprendimą ji priėmė po susitikimo su Premjeru A. Kubiliumi, pačiu R. Palaičiu ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininku Algiu Čapliku.

Kovo 6-ąją Premjeras Prezidentei įteikė siūlymą atleisti R. Palaitį iš vidaus reikalų ministro pareigų, jį grįsdamas tuo, kad šis padarė klaidą, skubotai atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą.

Darydamas teikimą A. Kubilius atsižvelgė į Seimo Antikorupcijos komisijos atlikto parlamentinio tyrimo išvadas dėl FNTT vadovų atleidimo.

Be to, priimdamas šį sprendimą Ministras Pirmininkas taip pat įvertino koalicijos partnerių nuomones dėl susidariusios padėties.

A. Kubilius tuomet tvirtino, jog vidaus reikalų ministrą R. Palaitį atleisti Prezidentei jis teikia norėdamas, kad valdančioji koalicija galėtų dirbti konstruktyviai, spręsdama tiek strateginius klausimus, tiek R. Palaičio veiksmų sukeltas problema.

Šalies vadovei nutarus palikti R. Palaitį vidaus reikalų ministro poste, Seimo Pirmininkė I. Degutienė pasiūlė vasarą surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder