Andrius Kubilius neatmeta progresinių mokesčių idėjos

Andrius Kubilius neatmeta progresinių mokesčių idėjos

Premjeras Andrius Kubilius neatmeta, kad ateityje gali būti įgyvendinta progresinių mokesčių idėja.

Ketvirtadienį Seimo socialdemokratų partijos frakcija Seime registruoja Seimui Gyventojų pajamų progresinių mokesčių sistemos įstatymo projektą. Pasak socialdemokratų, į apmokestinamųjų pajamų bazę ketinama įtraukti ne tik darbo pajamas, bet ir daugiau pajamų rūšių, kurios iki šiol buvo neapmokestinamos.

"Nesu besibaidantis progresinių mokesčių idėjos, yra ir pliusų, yra ir trūkumų. Manau, kad išties neatmetu, kad turtingesni žmonės turėtų šiek tiek daugiau prisidėti prie šalies finansinių reikalų tvarkymo, prie to, kiek visa valstybė, visuomenė gali turėti viešųjų lėšų. Todėl ne vieną kartą ir Vyriausybės programoje sutarta ir dėl nekilnojamo turto mokesčio, kitų dalykų, kurie gali būti sietini su prabanga. Tai tikrai svarstysime", - apie progresinių mokesčių perspektyvą "Žinių radijuje" kalbėjo Ministras Pirmininkas.

A. Kubilius teigė dabartinėje mokesčių sistemoje matąs daug spragų. Kaip pavyzdį Vyriausybės vadovas pateikė savo ir Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho pavyzdį.

"Mano darbo pajamos pernai buvo apie 150 tūkst. litų, kiek čia to atlyginimo gauname, o sumokėta mokesčių apie 20 tūkst. litų. Tuo tarpu V. Uspaskichas gavo pajamų apie 8,5 mln. litų, o sumokėjo (mokesčių - ELTA) 10 tūkst. litų", - dėstė A. Kubilius.

Anot Premjero, dėl to panašiems mokesčių dalykams reikia skirti didesnį dėmesį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder