Andrius Kubilius: Lietuva silpnesnė derybų pozicijoje su "Gazprom"

Andrius Kubilius: Lietuva silpnesnė derybų pozicijoje su "Gazprom"

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Andrius Kubilius sako, kad opozicijai ir visai visuomenei iki šiol neaišku, dėl ko konkrečiai valdžia derasi su Rusijos koncernu "Gazprom", praneša "Žinių radijas".

Pasak jo, faktas, kad Lietuvos energetikos ministras deryboms vyksta į Sankt Peterburgą, o ne "Gazprom" atstovai atvyksta į Lietuvą, esą gali liudyti, kad Lietuva yra silpnesnėje derybų pozicijoje, "Žinių radijui" penktadienį sakė politikas.

"Mano įsitikinimu, "Gazprom" yra daugiau nerimo dėl vykdomų Lietuvos pertvarkų, nes jei tokiomis pertvarkomis paseks ir kitos Europos valstybės, tai "Gazprom", prarasdamas savo monopolinę padėtį ir būdamas priverstas veikti pagal europines taisykles, susidurs su nemažais iššūkiais. Todėl "Gazprom" turėtų būti labiau suinteresuotas atvažiuoti į Vilnių ir čia derėtis", - sakė A. Kubilius.

ELTA jaus skelbė, kad penktadienį Sankt Peterburge numatytas energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus ir "Gazprom" valdybos pirmininko pavaduotojo Aleksandro Medvedevo susitikimas.

Trečiadienį Energetikos ministerija gavo "Gazprom" laišką, kuriame Lietuva kviečiama tęsti dialogą jos pateiktiems pasiūlymams aptarti ir suderinti abiejų pusių pozicijas bei tolesnius galimus žingsnius.

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, Lietuvos pozicija nesikeičia - reikalaujama, kad būtų taikoma "teisinga kaina, trečiasis energetikos paketas turi būti įgyvendintas, ir jokių kitų išimčių negali būti".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder