Andrius Kubilius: Lietuva remia Gruziją ir gali iš jos pasimokyti

Andrius Kubilius: Lietuva remia Gruziją ir gali iš jos pasimokyti

Šiandien su oficialiu vizitu Gruzijoje viešintis Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius susitiko su Gruzijos Ministru Pirmininku Nika Gilauri. Susitikimo metu Premjeras išreiškė paramą Gruzijai dėl jos teritorinio vientisumo, euroatlantinės integracijos siekiams ir pažymėjo, kad Lietuva gali pasimokyti iš Gruzijos reformų.

Išreikšdamas paramą Gruzijos teritoriniam vientisumui A. Kubilius pažymėjo, kad Lietuva remia Gruziją net ir mažuose dalykuose – Valstybinė lietuvių kalbos komisija neseniai patvirtino rekomendaciją Pietų Osetiją vadinti Cchinvalio regionu, kaip tai ir daroma Gruzijoje. A. Kubilius taip pat išreiškė paramą Gruzijos siekiams prisidėti prie Europos Sąjungos ir NATO. Premjeras viliasi, kad kitąmet, kai Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungai, bus galima švęsti tris reikšmingus Gruzijos pasiekimus: derybų dėl Europos Sąjungos asociacijos sutarties bei derybų dėl visaapimančios laisvos prekybos sutarties ir derybų dėl bevizio režimo sutarties su Europos Sąjunga užbaigimą. A. Kubilius pabrėžė, kad pastarosios dvi sutartys turi galioti visoje Gruzijos teritorijoje.

Lietuvos Ministras Pirmininkas taip pat pažymėjo, kad atvyko į Gruziją ir mokytis: „Aš asmeniškai atvykau į Gruziją mokytis, kaip daryti reformas, kaip gerinti verslo aplinką, kaip reformuoti teisėsaugą ir sėkmingai kovoti su korupcija. Tai reikšmingos Gruzijos pamokos, kurių verta mokytis ne tik Gruzijos kaimynams, bet ir mums.“

Po susitikimo su Gruzijos Ministru Pirmininku A. Kubilius dalyvavo Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko tarnybos ir Gruzijos Vyriausybės kanceliarijos susitarimo memorandumo dėl glaudesnio bendradarbiavimo pasirašyme. Kiek vėliau A. Kubilius ir Gruzijos Ministras Pirmininkas N. Gilauri dalyvavo Gruzijos-Lietuvos savivaldybių forume.

Susitikimu su Gruzijos Ministru Pirmininku N. Gilauri A. Kubilius pradėjo trijų dienų oficialų vizitą Gruzijoje, kurio metu Lietuvos Premjeras su aukščiausiais šios šalies vadovais aptars dvišalių santykių plėtrą ir bendradarbiavimo perspektyvas bei Lietuvos paramą Gruzijai eurointegraciniuose procesuose.

Šiandien 15.00 val. Lietuvos laiku numatomas Ministro Pirmininko A. Kubiliaus ir Gruzijos Prezidento Mikheilo Saakashvili susitikimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder