Andriaus Kubiliaus patarėjas: premjeras pasitiki Dainiumi Kreiviu

Andriaus Kubiliaus patarėjas: premjeras pasitiki Dainiumi Kreiviu

Premjeras Andrius Kubilius pasitiki ūkio ministru Dainiu Kreiviu, teigė Vyriausybės vadovo patarėjas Virgis Valentinavičius.

"Premjeras pasitiki ministru D. Kreiviu. A. Kubilius mano, kad jis dabar yra politikas, o ne verslininkas, ir nesėdi ant dviejų kėdžių, kadangi atskyrė verslą nuo dabartinės veiklos", - Eltai teigė V. Valentinavičius.

Anot žiniasklaidos, prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepasitikinti D. Kreiviu ir teigė, kad politikas negali kartu būti ir verslininku.

Premjeras nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui, kuris susilaukė dėmesio po to, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei "Specializuota komplektavimo valdyba".

Pats D. Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas Rolandas Paksas, po D. Grybauskaitės pareikšto nepasitikėjimo D. Kreiviu sako, kad tai yra ir signalas A. Kubiliui, kuris nepailsdamas gina savo Vyriausybės ministrą.

"Prezidentė labai aiškiai leido suprasti, kad nėra nusiteikusi taikstytis su abejotina kabineto narių veikla. Tačiau jau ne pirmą kartą galima pastebėti, kad ministrų kabineto vadovas A. Kubilius abejonių dėl savo veikos ir sprendimų keliančius ministrus linkęs ginti ir palaikyti", - sakė "tvarkiečių" lyderis.

Politiko teigimu, šiuo atveju susiklosto paradoksali situacija, iš kurios tėra tik vienas logiškas sprendimas – A. Kubiliaus atsistatydinimas.

"Jei premjerui atrodo kitaip, negu prezidentei, kurios teikimu, jis Seime ir patvirtintas ministru pirmininku, tai tolimesnis konservatorių vadovo kelias – atsistatydinti. Nebent Vyriausybės vadovas nusprendė nesiskaityti ir su šalies vadovės nuomone. Į visuomenės nuomonę apie savo ir Vyriausybės veiklą jis jau seniai nebekreipia dėmesio", - kalbėjo R. Paksas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder