Algirdas Sysas: Darbo kodekso liberalizavimas neskatins naujų darbo vietų kūrimo

Algirdas Sysas: Darbo kodekso liberalizavimas neskatins naujų darbo vietų kūrimo

Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas mano, kad Vyriausybės siūlomos Darbo kodekso pataisos jokiu būdu neskatins naujų darbo vietų kūrimo, yra kenksmingos Lietuvos ūkiui, nes dar labiau skatins šešėlinį verslą.

"Apiplėšime darbuotoją ir sukursime didesnę pelno dalį darbdaviams, bet kad darbo vietų nuo to padidėtų, tai vargu", - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė A. Sysas.

Jo nuomone, Vyriausybė, prisidengdama nedarbo prevencija, pažeisdama socialinės partnerystės ir socialinius darbuotojų saugos principus, tokiais siūlymais iškreipia darbo santykius. "Manau, kad tai neduos jokio teigiamo rezultato, bet įtakos dar didesnį darbdavių savivalės didėjimą. Siūlymai dėl darbo santykių liberalizavimo yra paprasčiausiai akiplėšiškas darbuotojų teisių ir garantijų naikinimas, neatitinkantis nei Vyriausybės, nei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos prievolių prieš visuomenę", - mano A. Sysas.

Politiko nuomone, Vyriausybės siūlomos Darbo kodekso pataisos netgi gresia Lietuvos nacionaliniam saugumui. "Manau, kad profsąjungos turėtų protestuoti, dirbantieji turėtų protestuoti, nes tai gresia nacionaliniam saugumui. Jeigu būtų skubos tvarka prastumtos šitos pataisos, manau, ko gero, Lietuvos piliečių, dirbančių Lietuvos darbo rinkoje, dar labiau sumažėtų, ir mes turėsime vėl vežti darbuotojus iš trečiųjų šalių", - prognozavo A. Sysas.

Jo duomenimis, Darbo kodekso pataisas norima priimti dar šį šeštadienį, t. y. paskutinę eilinės parlamento pavasario sesijos dieną, prieš pat Seime tradiciškai giedant Lietuvos Respublikos himną. "Ar taip valdančioji koalicija nori vainikuoti savo darbą?" - klausia A. Sysas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder