Algirdas Butkevičius siūlo ne taip jautriai reaguoti į šaukimą privalomajai karo tarnybai

Algirdas Butkevičius siūlo ne taip jautriai reaguoti į šaukimą privalomajai karo tarnybai

Premjeras Algirdas Butkevičius siūlo ne taip jautriai reaguoti į šaukimą privalomajai karo tarnybai ir pabrėžia, kad kiekvieno šauktinio atvejis bus vertinamas atskirai.

"Aišku, pirmiausia, reikia pripažinti, kad šauktiniai į kariuomenę buvo atrenkami skaidriai, bet nereikia iš karto taip jautriai reaguoti, kaip jau šiandien skaičiau žiniasklaidoje, kad bus imami į kariuomenę tie šauktiniai, kurie šiuo metu arba studijuoja, arba yra aukšto lygio sportininkai. Puikiai žinome, kad yra tam tikros išimtys numatytos, kas bus atleidžiami", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" sakė Ministras Pirmininkas.

A. Butkevičius pabrėžė, kad įstatyme numatytos išimtys, kas bus atleidžiami nuo privalomosios karo tarnybos, jokios išskirtinės sąlygos nebus taikomos nė vienam šauktiniui. Taip pat Premjeras vylėsi, kad šaukimai vyks skaidriai.

"Daugiau pasitikėkime, tada aš manau, bus mažiau abejonių visokiausių ir kaltinimų vieni kitiems", - pabrėžė A. Butkevičius.

Premjeras taip pat teigiamai, kaip "gerą rodiklį", įvertino apklausą, pagal kurią apie 52 proc. apklaustųjų palaiko šauktinių grąžinimą.

ELTA primena, kad trečiadienį Krašto apsaugos ministerija savo internetinėje svetainėje paskelbė karo prievolininkų sąrašus.

Šeši šauktinių sąrašai pagal regionus buvo sudaryti pirmadienį, stebint visuomenės atstovams. Iš viso šaukimo lapelius gaus beveik 37 tūkst. 19-26 metų amžiaus jaunuolių, kurie vėliau bus siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti jų sveikatą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder