Algirdas Butkevičius patvirtino, kad į finansų ministrus gali būti siūlomas Rimantas Šadžius

Algirdas Butkevičius patvirtino, kad į finansų ministrus gali būti siūlomas Rimantas Šadžius

Kandidatas į Premjerus, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius patvirtino, kad į finansų ministrus gali būti siūlomas 2007-2008 metais jau šias pareigas ėjęs Rimantas Šadžius.

Tai A. Butkevičius teigė po susitikimo su Prezidente.

"Taip, tai yra vienas iš kandidatų", - patvirtino kandidatas į Premjerus ir pabrėžė R. Šadžiaus išsilavinimą, darbo patirtį Sveikatos apsaugos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijose. A. Butkevičius patvirtino buvęs nustebęs, kai į finansų ministrus atsisakė eiti Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Vilius Šapoka.

Į užsienio reikalų ministrus socialdemokratai gali siūlyti dabartinį Lietuvos ambasadorių Baltarusijoje Liną Linkevičių, krašto apsaugos - Juozą Oleką, susisiekimo - Rimantą Sinkevičių.

Politikas taip pat atskleidė, kad Darbo partijos atstovė Loreta Graužinienė gali būti siūloma į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadoves. Ar "darbietė" Virginija Baltraitienė bus siūloma į švietimo ir mokslo ministres, A. Butkevičius sakė informacijos neturįs.

Anot LSDP lyderio, su šalies vadove apie tai, kam priklausytų Energetikos ministerija, nekalbėta. Pagal dabartines prognozes, ši ministerija priklausytų Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pranešė A. Butkevičiaus kandidatūrą teiksianti į Premjerus, tačiau paragino Vyriausybę formuoti be Darbo partijos narių, primena ELTA.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder