Algirdas Butkevičius nepritaria "tvarkiečių" referendumo dėl euro iniciatyvai

Algirdas Butkevičius nepritaria "tvarkiečių" referendumo dėl euro iniciatyvai

Premjeras Algirdas Butkevičius sako nepalaikąs valdančiosios koalicijos partnerių, "tvarkiečių", iniciatyvos dėl euro įvedimo rengti patariamąjį referendumą.

"Ne. Mes aiškiai esame deklaravę ir esame pasisakę", - antradienį po Politinės tarybos posėdžio sakė Vyriausybės vadovas, klausiamas, ar pritartų tam.

Pasak Ministro Pirmininko, tai tėra Tvarkos ir teisingumo frakcijos iniciatyva, kurią jie pristatė.

"Čia yra tokia Tvarkos ir teisingumo partijos pozicija. Jie tik išsakė savo poziciją, bet neprašė, kad apie tai būtų diskusija Politinėje taryboje", - kalbėjo A. Butkevičius. Šio klausimo A. Butkevičius neaptarė su Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininku Rolandu Paksu.

ELTA primena, kad partija Tvarka ir teisingumas kviečia Lietuvos piliečius aktyviai raginti politikus surengti privalomąjį referendumą ir gauti tautos mandatą dėl euro įvedimo.

"Tiesioginė demokratija yra vienas pamatinių mūsų programinių principų, kuriuo turi vadovautis valstybė, priimdama svarbiausius sprendimus", - sakoma "tvarkiečių" rezoliucijoje.

Šį dokumentą "tvarkiečiai" priėmė "pabrėždami savo teisę būti laisvoje tautų Europoje, siekdami kelti viešąją opiniją prieš pesimizmą ir žmonių nusivylimą bei demoralizuojančias apraiškas, įsipareigodami atsakingai dirbti asmens, šeimos ir tautos gerovei visose valstybės gyvenimo srityse".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder