Algirdas Butkevičius: mes neįsivaizduojame koalicijos be Darbo partijos

Algirdas Butkevičius: mes neįsivaizduojame koalicijos be Darbo partijos

Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius tvirtina neįsivaizduojantis valdančiosios koalicijos be Darbo partijos, o apie "vaivorykštinę" koaliciją negalvoja.

"Neįsivaizduojame koalicijos be Darbo partijos, nes mes tokiu atveju negalime sukurti daugumos. Mes vykdome piliečių išreikštą nuomonę, rinkėjai pasakė, kas turi būti daugumoje, kas turi formuoti Vyriausybę. O demokratinėje teisinėje valstybėje kitų kelių ir nėra. Jeigu pono Kubiliaus retorika yra tokia autokratinė arba dar sovietinio mąstymo, kad rinkėjų nuomonė nieko nereiškia, o tiesiog norėtų, kad visuomenė neturėtų jokios įtakos formuojant tiek Vyriausybę, tiek Seime daugumą, tai čia tegul lieka konservatorių noras", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius, paprašytas įvertinti konservatorių lyderio Premjero Andriaus Kubiliaus mintis, kad valdančioji koalicija su Darbo partija kenktų valstybės autoritetui.

Kadangi rinkėjai pasisakė už kairiąsias partijas, A. Butkevičius teigė apie "vaivorykštinę" koaliciją negalvojantis.

"Mes esame aiškiai pasakę, kad apie "vaivorykštinę" koaliciją negalvojame dėl to, kad visuomenė pasisakė už kairiąsias partijas, o jeigu yra kai kurie politikai, kurie dalyvavę rinkimuose padarė nusižengimus įstatymams, tai jie turi būti patraukti baudžiamojon atsakomybėm ir už tai atsakyti", - mano A. Butkevičius.

Jo pastebėjimais, per 2008 metų Seimo rinkimus statistiškai pažeidimų buvo daugiau negu 2012 metais. "Tačiau tuo metu konservatorių retorika tylėjo", - pridūrė jis.

Jeigu socialdemokratai supras, kad aukoti savo ir valstybės prestižą siekiant sudaryti koaliciją su Darbo partija neverta, galima kalbėti apie koaliciją ir be Darbo partijos, sako Premjeras A. Kubilius, primena ELTA.

"Šiomis aplinkybėmis valdančioji koalicija su Darbo partija, mano įsitikinimu, iš tikrųjų kenktų ir valstybės autoritetui, ir tiems patiems socialdemokratams, bet čia jau jų reikalas. Galiu labai paprastai pasakyti - jeigu patys socialdemokratai pagaliau suvoks, kad aukoti valstybės prestižą ir partijos prestižą nebegalima, tai aš matau visas galimybes sudaryti koaliciją be Darbo partijos", - ketvirtadienį "Žinių radijui" sakė Premjeras.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad į koaliciją turėtų eiti socialdemokratai ir konservatoriai, A. Kubilius teigė, kad yra įmanomi įvairūs variantai ir kad reikia kalbėti dėl konkrečių darbų.

"Nevardinsiu detalių. Yra galimi įvairūs variantai, bet, mano įsitikinimu, šioje vietoje mes turime visi pagalvoti apie valstybę, valstybės autoritetą, kaip nepadaryti tikrai labai klaidingų politinių sprendimų, o susitarti dėl labai konkretaus darbų sąrašo, nesiginčijant dėl ideologijų, dėl dažnai kartotų programinių nuostatų", - teigė Vyriausybės vadovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder