Algirdas Butkevičius: kova partijų lygiu valdančiojoje koalicijoje būtų blogas požiūris

Algirdas Butkevičius: kova partijų lygiu valdančiojoje koalicijoje būtų blogas požiūris

Premjeras Algirdas Butkevičius ragina valdančiosios koalicijos partijas neskaičiuoti, kuri Seime turėtų vienu balsu daugiau, jei susijungtų „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“. Anot premjero, antradienį valdančiųjų partijų taryboje bus svarstomas ir galimas Darbo partijos (DP) bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) susijungimas.

A. Butkevičiaus manymu, iš anksto nereiktų svarstyti galimo partijų susijungimo. „Manau, kad reiktų apsiginkluoti kantrybe, palaukti ir nebėgti įvykiams už akių. Šiandien kalbėsimės apie tolimesnius darbus ir tam tikrus iškilusius klausimus, kurie viešai yra diskutuojami“, – antradienio rytą LRT radijui teigė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, galimas partijų susijungimas neturėtų sudrumsti Vyriausybės darbo. „Vyriausybė ir toliau dirbs labai sutelktai ir tai matosi iš ministrų, kurie priklauso toms abiems partijoms, pasisakymų“, – sako  A. Butkevičius.

Jei DP ir TT susijungtų, bendra partija turėtų daugiau mandatų nei socialdemokratų partija. Tokiu atveju, gali tekti perdalyti ministerijų portfelius, o socialdemokratams ir naujajai partijai tapti varžovais. Tačiau premjero supratimu, Vyriausybė nėra kovos laukas ir turi dirbti atsakingai bei įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

„Jeigu kas nori šitame mūšyje kovoti partijų lygiu ir demonstruoti jėgą skaičiais, kad kažkas gali turėti vienu ar kitu Seimo nariu daugiau savo partijose arba frakcijose, tai, manau, yra blogas požiūris“, – teigia premjeras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder