Akcija "Darom" kviečia į pavasarinę tvarkymosi talką

Akcija "Darom" kviečia į pavasarinę tvarkymosi talką

"Darom ir gamta padėkos! - su tokiu šūkiu šeštadienį akcijos organizatoriai kviečia dalyvauti jubiliejinėje nacionalinėje tvarkymosi akcijoje "Darom 2017". Akcijos tikslas - dar kartą suburti žmones, skatinti bendruomeniškumą ir atkreipti dėmesį į taršos, aplinkosaugos problemas.

"Darom" arba "Let's do it World" - tarptautinė aplinkosaugos organizacija, kuri vienija daugiau nei 112 pasaulio valstybių, ir 2013 metais buvo pripažinta JTO. Idėjos autoriai - estai, tačiau Lietuva buvo viena iš pirmųjų šalių, prisijungusi prie šio judėjimo.

Dabar "Darom" - viena iš įtakingiausių organizacijų Lietuvoje, kuri nuo 2008 metų kasmet organizuoja aplinkos tvarkymo akciją "Darom" ir kitus aplinkosaugą bei pilietiškumą skatinančius renginius visoje Lietuvoje.

Skaičiuojama, kad per devynerius veiklos metus Lietuvoje "Darom" akcijose dalyvavo net 1 361 000 žmonių ir surinkta apie 38 000 tonų atliekų.

2016 metai "Darom" organizacijai buvo ypatingi: įvyko nacionalinis "Darom" forumas, pasirašytas memorandumas su tuometiniu Premjeru Algirdu Butkevičiumi, inicijuotas "Nacionalinis miškasodis", po kurio sužaliavo 100 hektarų naujų miškų, ir akcija "Ddarom padangas", kurios metu buvo renkamos padangos prie Žaliųjų ežerų, įvyko sporto renginys Kaune "Ąžuolyno bėgimas 2016", o akcijos "Darom 2016" metu Vilniuje pasodintas 20 metų, 6 metrų aukščio medis, primenantis Lietuvai ir Vilniui "Darom" indėlį mūsų šaliai. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder