A. Lukaševičius: Lietuvos sprendimas nuteisti M. Tabakajevą - politinis ir gėdingas

A. Lukaševičius: Lietuvos sprendimas nuteisti M. Tabakajevą - politinis ir gėdingas

Lietuvos teismo sprendimas Rusijos piliečio, veterano Michailo Tabakajevo atžvilgiu - "politinis ir gėdingas”. Tai ketvirtadienį pareiškė oficialus RF užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius, komentuodamas Kauno apygardos teismo sprendimą pripažinti 89 metų M. Tabakajevą kaltu dėl civilių asmenų trėmimo iš okupuotos Lietuvos teritorijos į atokius SSRS rajonus.

"Akivaizdu, kad šis verdiktas turi tik politinį pagrindą. Jis remiasi ne istorinėmis ir teisinėmis realijomis, o oficialiojo Vilniaus propaguojama "sovietinės okupacijos” koncepcija”, - teigė Rusijos diplomatas.

"Sąskaitų suvedimas su praeitimi gėdingai nuteisiant seną ir sunkiai sergantį žmogų atrodo ypač šventvagiškai turint omenyje tą faktą, kad, kaip ne kartą pažymėjo Simono Vyzentalio (Simon Wiesenthal) centras, nė vienas kolaborantas lietuvis taip ir nesulaukė pelnytos bausmės už holokausto laikotarpiu padarytus nusikaltimus”, - pažymėjo A. Lukaševičius.

Rusija ir ateityje teiks reikiamą materialinę ir moralinę pagalbą M. Tabakajevui ir kitiems dėl politinių priežasčių persekiojamiems buvusios SSRS teisėsaugos organų veteranams, patikino A. Lukaševičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder