A. Butkevičius: Prezidentei netinka V. Baltraitienės ir L. Graužinienės kandidatūros

A. Butkevičius: Prezidentei netinka V. Baltraitienės ir L. Graužinienės kandidatūros

Paskirtasis Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei netinka Darbo partijos pasiūlytos Virginijos Baltraitienės ir Loretos Graužinienės kandidatūros į švietimo ir mokslo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

"Manau, šiandien nėra jokia paslaptis, yra išreikštas noras ar pageidavimas, kad būtų pasiūlytos kitos kandidatūros į dviejų ministrų postus - tai yra socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo. Pagrindinis motyvas yra kompetencijos stoka pirmininkavimo laikotarpiu", - žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Paskirtasis Premjeras teigiamai vertina šias kandidates.

"Aš kol kas laikausi pozicijos, kad V. Baltraitienė ir L. Graužinienė yra kompetentingos politikės ir patyrusios", - sakė jis.

Paklaustas, kuo jos gali būti keičiamos, jis atsakė, kad "tai yra Darbo partijos frakcijos prerogatyva, kol kas vyksta derybos, palaukime".

"Visi kandidatai į ministrų postus Prezidentei yra pateikti. Prezidentė yra pasakiusi, kad dekretas bus reikalingas tada, kai bus baigtos derinti kandidatūros. Galiu aiškiai pasakyti, kad ir šiandien kalbėjau su Prezidente, ir tikiuosi, kad iki penktadienio dar tęsis diskusijos ir derinimai.(...) Prezidentė yra pasakiusi, kad jeigu mano teikiamos kandidatūros būtų atitikusios jos keliamus reikalavimus, dekretas būtų buvęs pasirašytas jau pirmadienį", - teigė A. Butkevičius.

Paskirtasis Premjeras taip pat sakė, kad į kultūros ministro portfelį pretenduoja Seimo Darbo partijos frakcijos narys Kęstutis Daukšys. A. Butkevičius Eltai sakė, kad, jo žiniomis, ši kandidatūra šalies vadovei yra tinkama.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad Vyriausybė gali būti patvirtinta be dviejų ministrų, pavedant laikinai eiti šias pareigas.

"Mano tikslas, kad Vyriausybė būtų patvirtinta. Gali atsitikti, būti taip, kad Vyriausybė bus patvirtinta be dviejų ministrų", - galimą įvykių scenarijų dėstė A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder