A. Butkevičius: finansavimas privačioms ligoninėms ir poliklinikoms nemažės

A. Butkevičius: finansavimas privačioms ligoninėms ir poliklinikoms nemažės

Sveikatos apsaugos ministerijos paruoštame sveikatos apsaugos reformos plane apie finansavimo privačioms ligoninėms arba poliklinikoms mažinimą tikrai nekalbama, sako Premjeras Algirdas Butkevičius.

"Strateginiam plane, kurį yra paruošusi Sveikatos apsaugos ministerija, tikrai nėra kalbama apie finansavimo sumažinimą privačioms ligoninėms ar poliklinikoms", - penktadienį po susitikimo su privačių ir valstybinių sveikatos gydymo įstaigų vadovais sakė Premjeras.

Pasak A. Butkevičiaus, pasitarimo metu kalbėta apie tai, kad turi būti nustatyta tvarka, kokios paslaugos gali būti teikiamos privačiame sektoriuje ir kokios - valstybės sektoriuje ir kaip jos bus finansuojamos.

Paklaustas, ar tai reiškia, jog privatūs gydytojai ten, kur esama ir valstybinių gydymo įstaigų, turės ieškotis naujų vietų, Vyriausybės vadovas tai paneigė.

"Niekas kitos vietos nesiieškos. Ta sistema, kuri veikia, ji ir toliau funkcionuos, bet aprašyta tam tikrais reglamentais, ką pasiūlė ir profesionalai medikai - kokia yra atsiskaitymo tvarka, kokias paslaugas gali teikti vieni ir kiti, iki kokio lygio tos paslaugos gali būti suteikiamos - ar gali būti ir operacijos atliekamos ir gydymas ar laboratoriniai tyrimai", - aiškino A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder