357 000 skurstančių žmonių gaus paramą maistu

357 000 skurstančių žmonių gaus paramą maistu

Kylant kuro ir maisto kainoms nemažai žmonių susiduria su rimta problema - prabangos preke jiems tampa kasdienis maistas.

Anot statistikos, žemiau skurdo ribos Lietuvoje gyvena kas penktas žmogus (Europos Sąjungos vidurkis – 18 procentų). Lietuvos Caritas, kartu su Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija ir labdaros paramos fondu "Maisto bankas", jau septintus metus iš eilės prisideda prie Europos sąjungos maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims bendrijoje programos (toliau – MIATLNA) vykdymo ir stokojantiems lėšų net būtiniausiems maisto produktams dalina maisto paketus, nupirktus iš Europos Sąjungos lėšų.

Pirmoji šiais metais maisto produktų siunta labdaros organizacijų sandėlius pasiekė kovo mėnesį. Įprasta, kad į paramos paketų sudėtį įeina ilgesnį galiojimo laiką turintys maisto produktai, daugiausia – sausi ir konservuoti gaminiai. Pirmojo šių metų paramos maistu davinio vienam asmeniu bendras svoris siekia 1,897 kg. Pagal VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros nustatytą tvarką, vieną maisto davinį sudaro saldintas sutirštintas pienas (0,397 kg), miltų mišinys keksui (0,5 kg) bei avižiniai dribsniai su pienu (dvi pakuotės po 0,5 kg). Per pirmajį šių metų dalijimą iš viso parama maistu pasieks 357095 labiausiai nepasiturinčius asmenis. Apie 70 procentų maisto paketų bus išdalinta per "Caritas" organizaciją.

Kitas maisto produktų pristatymas į labdaros organizacijų sandėlius planuojamas gegužės mėnesį. Preliminariais duomenimis, antrojo dalinimo davinys bus šiek tiek vertingesnis – avižiniai dribsniai su pienu, miltinis mišinys keksui su pienu, miltinis mišinys blynams su pienu ir kviečių grūdų paplotėliai su pieniniu glaistu. Vėliau planuojamuose dalijimuose turėtų atsirasti tokių maisto produktų kaip cukrus, aliejus ir mėsos konservai.

Pretenduoti į paramą maistu gali asmenys, kurių pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 Lt per mėnesį. Norintieji gauti paramos maistu paketus privalo kreiptis į seniūnijas ir užpildyti prašymus. Visi į paramos gavėjų sąrašus įrašyti gyventojai raginami jiems skirtą maisto produktų davinį atsiimti laiku. Tikslią informaciją apie dalinimo vietą ir laiką galima sužinoti seniūnijose, kuriose buvo pildomi prašymai paramai gauti.

MIATLNA Europoje pradėta vykdyti 1987 metais, Lietuva prie jos prisijungė 2006- aisiais. Šios programos metu iš ES intervencinių atsargų yra nuperkami maisto produktai, kuriuos vėliau pagal ES galiojančią tvarką nepasiturintiesiems išdalina nevyriausybinės organizacijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder