2015 m. Europos Parlamento Sacharovo premijos apdovanojimui nominuotas Borisas Nemcovas

2015 m. Europos Parlamento Sacharovo premijos apdovanojimui nominuotas Borisas Nemcovas

Liberalas Petras Auštrevičius kartu su kitais Europos Parlamento nariais teikia Boriso Nemcovo kandidatūrą Andrejaus Sacharovo premijai.

B. Nemcovas (1959-2015) - vienas Rusijos opozicijos lyderių, buvęs Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas, aktyvus liberalių pažiūrų politikas ir visuomenės veikėjas, buvo nužudytas šių metų vasarį Maskvoje, praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai pradėjo rengti ataskaitą, pateikiančią faktinę medžiagą apie Rusijos karinius veiksmus Rytų Ukrainoje.

P. Auštrevičius yra įsitikinęs, kad B. Nemcovas nusipelnė šios premijos, nes kovojo už demokratišką ir klestinčią Rusiją nepabūgdamas nuolatinio politinio persekiojimo. Pristatydamas kandidatūrą P. Auštrevičius teigė: "B. Nemcovas buvo nepailstąs žmogaus teisių gynėjas, už Rusijos piliečių minties laisvę sumokėjęs aukščiausią kainą".

Europos Parlamento premija už minties laisvę, pavadinta žymaus rusų disidento A. Sacharovo vardu, nuo 1988 m. kasmet skiriama išskirtinėms asmenybėms ar organizacijoms, reikšmingai prisidėjusioms prie žmogaus, politinių ir pilietinių teisių gynimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder