Miesto jubiliejus pavėlins Jūros šventę

Miesto jubiliejus pavėlins Jūros šventę

Dėl kitais metais minimos Klaipėdos 760 metų sukakties gali savaite vėliau nei įprasta vykti Jūros šventė - taip tikimasi jubiliejaus šventimui sutaupyti lėšų, kurių esą ir taip trūksta.

Kaip miestas švęs savo gimtadienį, kurio oficiali data - rugpjūčio 1-oji, pradėta planuoti jau anksčiau.

"Pagal pirminį variantą buvo labai daug projektų, bendra suma siekė 3 mln. litų. Teko daryti rimtas korekcijas ir pritarti tik pagrindinėms priemonėms, be kurių šventė neįvyktų", - sakė Kultūros skyriaus vedėjas Valdemaras Puodžiūnas.

"Apkarpytuose" planuose numatoma ateinančių metų pavasarį ir vasarą mieste organizuoti dvi dešimtis kultūros ir sporto renginių, kurių įspūdingiausi - vandens mūšio inscenizacija, burinių laivų paradas, milžiniškų aitvarų ir vėliavų skrydis danguje virš miesto. Jubiliejaus proga ketinama atnaujinti fontaną "Debrecenas".

Sukakčiai bus dedikuoti ir tradiciniai Klaipėdą garsinantys renginiai - Pilies džiazo festivalis, muzikos šventė "Muzikinis pajūris", folkloro festivalis "Parbėg laivelis".

Vakar V. Puodžiūnas savivaldybės ŠTurto komiteto narių prašė papilgomų 214 tūkst. litų programai įgyvendinti.

Esą šiandien jos biudžetas siekia per 1,6 mln. litų. Yra parengta ir dar viena renginių programa, kuriai prireiktų milijono, tačiau jį tikimasi surinkti iš rėmėjų.

Miesto 760 metų sukakties paminėjimą koordinuoja savivaldybės administracija, vykdo - VšĮ "Klaipėdos šventės".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder