Darganotą lapkričio vakarą į restoraną "Taravos Anikė" rinkosi kviestinė publika. Čia susirinkusiems svečiams buvo pristatyta naujovė - ispanų kulinarijos tradicija "Tapas and copas" (liet. "užkąsk ir išgerk").
"Net ir šiais laikais negalime stovėti vietoje, todėl nusprendėme klaipėdiečiams pateikti ką nors nauja: nutarėme supažindinti juos su saulėtosios Ispanijos maitinimosi subtilybėmis. Į Klaipėdą atvežę ispaniškus "tapas" užkandžius, norėjome kartu su jais iš Ispanijos parvežti ir kitokio maisto tradiciją, nuotaiką, temperamentą. Labai tikiuosi, kad pastangos "Taravos Anikę" paversti savita Ispanijos kulinarine ambasada bus įvertintos", - sakė vakaro šeimininkė Eugenija Odebrecht.
Ispanijoje populiarūs "tapas" yra karšti arba šalti miniatiūriniai užkandžiai: užtepai, sumuštinukai, maži karšti patiekaliukai ar mažyčiame dubenėlyje patiekta sriuba. "Tapas" nėra pigios užeigos maistas. Skirtingų lygių Ispanijos restoranuose rasite skirtingos kokybės "tapus".
"Tapas" išvertus iš ispanų kalbos reiškia "dangtį". Karštuose Ispanijos regionuose padavėjai, siekdami apsaugoti vyną nuo dulkių ir vabzdžių, grakščias taures uždengdavo baltos duonos riekele. Ilgainiui tapo įprasta duonos riekelę paskaninti gabalėliu sūrio, dešros ar kumpio.
Į šventinį Ispanijos ritmais alsuojantį vakarėlį sugužėję svečiai mėgavosi ne tik originaliais "tapas" užkandžiais, ispanišku vynu, brendžiu, bet ir temperamentinguoju flamenku.
Vakaro damos, paisydamos aprangos kodo, mielai pasirinko ryškių spalvų sukneles, pasipuošėsi margaspalvėmis gėlėmis, šaliais, įspūdingais aksesuarais.

Rašyti komentarą