Madingiausi saulės akiniai - 2017

Madingiausi saulės akiniai - 2017

Dominuojančią saulės akinių formą ir spalvą išskirti sunku: dizaineriai siūlo daugybę naujovių, kurias visas būtų galima apibūdinti dviem žodžiais: ryšku ir originalu.

Kaip ir drabužių bei kitų aksesuarų srityje, taip ir akinių pasaulyje šiemet itin madinga geometrija - tačiau tokia, kuri paneigia įprastus geometrijos dėsnius: tai daugiakampiai, neįprastai ištęstos elipsės ir t. t.

Tarp rėmelių formų vieni populiariausių lieka "drugeliai" ir "katės akys", tačiau taip pat įgavę naują įvaizdį.

Akinių dizainą apėmė metalo bei pusbrangakmenių apdailos manija. Saulėje spindi visi "optikos žanrai": tiek pompastiškasis barokas ("Fendi", "Dolce &Gabbana"), tiek chuliganiškasis pankizmas ("Gucci", "Kenzo"), tiek karališkoji prabanga ("Elie Saab").

Šių metų vasaros, taip pat ir rudens kolekcijose pirmenybė teikiama jaukioms spalvoms: geltonai, žaliai, rudai, nors nepamirštama ir vėsi melsva bei žaisminga rožinė.

Futurizmas ir klasika

Garsiausi pasaulio mados namai šį sezoną mums siūlo rinktis "laboratorinius" akinius (rėmelis tarsi susilieja su lęšiais): tokius galite išvysti "Roberto Cavalli", "Celine", "Balenciaga", "Coach" ir kt. kolekcijose.

"Andrew GN" klasiką derina su margumu. Nauju žvilgsniu į klasiką pažvelgė ir "Stella McCartney", "Bottega Veneta", "Balenciaga", "Antonio Marras"... "Phillip Lim" ragina rinktis kuo ryškesnes lęšių spalvas. "Byblos Milano" naujovės - su dviguba pertvara (nosele) ir masyviais rėmeliais bei skaidriais apskritos formos lęšiais.

Mados namai "Dolce &Gabbana" stebina akiniais, puoštais egzotiškų vaisių detalėmis. Neįprasti figūriniai rėmeliai ir spalvoti lęšiai dominuoja "Versace", "Gucci" ir "Christian Dior" kolekcijose.

Amžinai madingi "aviatoriai" praturtinti futurizmo ir fentezi estetika.

"Drugelių" formos akiniai ima viršų rungtynėse su griežtesnėmis "katės akimis". Elegantiški ir koketiški, pompastiški ir minimalistiniai ("Miu Miu", "Marco de Vincenzo", "Fendi"), "drugeliai" dominuoja tiek šios vasaros, tiek rudens kolekcijose.

Atkreipkite dėmesį į "Ashley Williams", "Thom Browne" ar "Louis Vuitton" kolekcijas: šių mados namų dizaineriai simpatizuoja Džeimso Bondo ar Iksmenų stiliui bei siūlo įvairiaspalvių šio "žanro" pavyzdžių: juodų, baltų, metalinių...

Jei pirmenybę teikiate prabangiam vaizdui, sau tinkamų saulės akinių su žibančiais akmenukais ir perlais rasite tarp mados namų "Elie Saab" ir "Gucci" siūlomų pavyzdžių.

Mėlyna ir geltona

Geltona šį sezoną reiškia prisirpusį apelsiną, o ne blankų bananą. Mėlynos spalvos variantai - nuo švelniai melsvos jūros bangos ("Michael Kors") iki nežemiškos dangaus žydrynės ("Balenciaga").

Be geltonų ir mėlynų, dizaineriai šiai vasarai dar siūlo raudonus bei violetinius atspalvius ("Veronique Leroy", "Versace", "Givenchy", "Paul Smith", "Balenciaga", "Phillip Lim").

"Oversize"

Tiek šių metų vasaros, tiek rudens sezoną lieka madingi ir dideli - antakius, o kartais ir pusę veido uždengiantys akiniai. Tokius siūlo mados namai "Alice + Olivia" (apskritų formų), "Phillip Lim" (be rėmelių), "Bibhu Mohapatra" (geometrinius), nuo jų neatsilieka "Marques'Almeida" ir "Wanda Nylon". Itin energingus šio aksesuaro variantus sukūrė "Versace": kolekcijoje dominuoja masyvūs "aviatoriai" su metaliniais rėmeliais.

Iš mados arenos nesitraukia ir vadinamieji Hario Poterio akiniai, tik šįkart padidintų gabaritų: idealiai apskriti lęšiai ir ryškus dvigubas rėmelis - raštuotas arba puoštas blizgiomis detalėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder