2010 pavasario kodas: nei nuoga, nei apsirengusi

2010 pavasario kodas: nei nuoga, nei apsirengusi

Naujasis minimalizmas. Šiuo metu karaliauja minimalizmas ir linijų bei formos švara. Moterys kaip niekada nori ko nors labai paprasto, joms reikia aiškumo, o minimalus detalių kiekis arba jų nebuvimas apskritai leidžia tausoti savo laiką.

Militaristinė tendencija. Arba dar kitaip vadinama kareiviška stilistika vėl grįžta - "golife" tipo kelnės, paltai, švarkai lyg nuo kareivėlio peties. CelinePopuliarios prancūzų legiono kareivių aprangos detalės: dvieiliai užsegimai, auksinės sagos, antpečiai, auksinių siūlų dekoruotos siuvinėtos detalės bei užsegimai, odinės detalės arba natūralios odos daiktai.

Bet ši militaristinė tendencija nuo praėjusiųjų skiriasi vienu ryškiu bruožu: labai tvarkingus kareiviškus mundurus keičia paplėšyti, padraskyti, turintys savo istoriją, lyg būtų sugėrę dulkėtų kelių bei kelionių nuotykių aurą.

7-8 dešimtmečių mada. Kaip antipodas pilkam minimalizmui, šie du dešimtmečiai kone dažniausiai minimi kaip pavasario-vasaros sezono dominantai.

8-ojo dešimtmečio akcentai - originalios, išdidintos pečių formos bei ovalo silueto kelnės ir trumpo bolero tipo švarkeliai, dėvimi ant suknelės.

Iš 7-ojo dešimtmečio dizaineriai "pasiskolino" natūralaus šilko plevenimą, hipių stilistiką, Vudstoko įkvėptus rankų darbo aksesuarus, plačias kliošines kelnes, ilgus grindinį šluojančius sijonus ir sudėtingus gėlių bei spalvinių derinių motyvus.

BalmainAmerikietiškasis kantri stilius.

Vienas iš populiariausių įvaizdžių šį sezoną. Šilko suknelės derinamos prie kaubojiškų batų, o verstos odos švarkelis arba striukytė puošiami tradiciniu kaubojišku dekoru.

Džinsas, padraskytas, "pabuvęs" kelionėse, džinsiniai "darbiniai" kombinezonai, languoti marškiniai ir skarelė ant kaklo.

Šį sezoną galima visiškai atkartoti klasikinį kantri stilių arba jį interpretuoti - tai padarė D&G.

Labai populiarus lyg nebaigtas siūti daiktas: nesutvarkytos ir neištobulintos siūlės, nesusiūti gabalai, išlindę siūlai.

Gal trūksta rankovės? Na, ir kas!

Tai madinga tendencija! Beje, į madą grįžta ir 9-ojo dešimtmečio juodaodžių repo atlikėjų įskiepyta stilistika su plačiais džemperiais, jersi (jersey) trikotažo kelnėmis, pilvus apnuoginančiais trumpais marškinėliais.

Retrostilius. Neužleidžia savo pozicijų.

O vintažo stiliaus drabužiai vis dar populiarūs. Šis sezonas atkartoja XX a. pradžios stilistiką: gilios V formos iškirptės, pažeminta talijos linija, laisvi siluetai, nėriniai, romantiški kaspinėliai. Galima nėrinius dėvėti tiesiog ant nuogo kūno. Triko, biustjė, korsetai - visi tie elementai gali susimaišyti ir su kitom stilistikom, kad neatrodytų vulgariai. Juos derėtų naudoti kaip prieskonį, bet ne kaip pagrindinį patiekalą.

SPALVOS. Juoda - šio pavasario ir vasaros sezono favoritė. Antrąjį sezoną iš eilės karaliauja labai universali pilka spalva, kurios atspalvių paletė yra labai plati - nuo šviesiausio pilkumo iki šlapio asfalto atspalvio ar beveik juodo grafito pilkumo. Taip pat vasariškiausia, gaivi, jauninanti balta spalva. Jeigu ši spalva jums nepatinka, rinkitės iš jos begalės atspalvių: pieno, pudros, balintos žydros, pilkšvos, rožinės ir kitų. Jau plačiai naudojama kūno spalva arba kavos su pienu atspalvis. Nei nuoga, nei apsirengusi - aiški ir labai populiari šio pavasario ir vasaros tendencija. Šio sezono naujovė - pomidorų padažo atspalvis ir skaisti raudona! Taip pat vyrauja ir mėlyna bei geltona. Iš natūralių žemės atspalvių - ochra, žalia, ruda, o iš raštų - psichodeliniai atspaudai, geometrija, grafika bei gėlių motyvai. Šviesi oda - tai pagrindinis sezono bruožas!

SILUETAI. Madingiausius sezono siluetus galima išgauti ir pritaikius diržą: smėlio laikrodis - pabrėžtas liemuo, išplatinti pečiai ir klubai; stačiakampis - siluetas, įrėminantis figūrą, jį išgauname vilkėdami laisvus, mažai prigludusius drabužius; apverstas trikampis išgaunamas išplatinant pečių liniją ir siaurinant klubus; kriaušės siluetas su akcentais talijos ir klubų srityse.

Šį siluetą sukursite dėvėdamos ovalo formos siaurėjančias į apačią kelnes ar segėdamos sijoną su išplatintais klubais.

ValentinoSUKNELĖS. Ilgos, laisvo silueto suknelės arba sarafanai. Šilkinės arba iš plonos medvilnės 7-ojo dešimtmečio hipių stiliaus. Tokia suknelė tiks bet kokiam figūros tipui. Ji gali būti gėlėta arba marginta geometriniais motyvais bei natūralaus šilko, lino, medvilnės, batisto atspaudais.Mini suknelės nenusileidžia ir karaliauja jau antrą sezoną. Ir prigludusios, ir labai laisvo silueto, drapiruotos ar korsetinio tipo.

Panašu, kad tunikos tiesiog pailgėjo ir yra dėvimos su ilgaauliais batais, lyg būtų pamiršta užsisegti sijoną. Tūrinės, beformės, lyg amebos figūros - irgi tendencija. Ieškodamos suknelės, prisiminkite ir romantiškas detales: juostas, kaspinėlius, volanus, raukinukus. Drapiruotės ir klostės madingos! Drapiruotės labai patogios pridengti tai, ko nereikia matyti, ir pabrėžti tai, kas svarbu.

Suknelė-marškiniai (lyg pailginti marškiniai) - kasdienis variantas, tinkantis laisvalaikiu. Tuo tarpu kokteilinės suknelės kiek ryškesnės ir trumpesnės nei žiemą. Jei norite nukreipti dėmesį nuo klubų, rinkitės akcentą viršuje, jeigu jūsų figūra - apverstas trikampis, rinkitės sukneles su pažemintu liemeniu, jei galite pasigirti tobula figūra - rinkitės labai prigludusias mini sukneles.

KELNĖS. Kaip tendencija grįžta kelnės. Ateina naujas ovalo formos siluetas, keičiantis pamėgtas arabiškas kelnes, dar liaudyje vadinamas "banankėmis". Su giliomis klostėmis priekyje, aukštu liemeniu. Taip pat siauros odinės kelnės, madingos išlieka ir cigaretės formos kelnės, grįžta ir hipių stiliaus plačios kliošinės kelnės.

Christian DiorSTRIUKĖS. Dar viena labai svarbi pavasarinio asortimento dalis. Odinės mažos striukelės, verstos odos švarkeliai. Madingos odinės striukelės gali būti kaip prigludusio švarkelio silueto su dirželiu ir kišenėmis arba laisvo silueto, tarsi ją norėtųsi užsimesti ant pečių kaip antrą odą - universalus daiktas.

Striukytės gali būti skalbtos odos, sportinio stiliaus, stipriai prigludusios prie figūros, jas galima derinti net prie gana oficialios arba proginės aprangos. ("Dior", "Hermes"). Dažnai pabrėžti ir pakelti pečiai, oda maksimaliai nelygi, t.y. skalbta, trinta, pjaustyta lazeriu, perforuota ir įvairiai perdirbta. Madingos "žalios" siūlės, kurios sukuria "neužbaigtumo" efektą, lyg siuvėja būtų pamiršusi atlikti darbą iki galo.

"Baikerio" striukė, užsegama ties vienu šonu, buvo populiari praėjusį sezoną, bet neužleidžia savo pozicijų ir šiemet. Tačiau rokenrolo stilistiką keičia lakoniškumas: elegantiški odiniai švarkeliai, paltukai ir kiti odiniai drabužiai (kelnės, kombinezonai, sijonai, suknelės).

Labai trumpa su daugybe kišenių striukė turi būti iš gero glamžaus audinio. Įvairių spalvų, kaip bolero švarkelis, kuris tinka prie bet ko.

AVALYNĖ. 7 dešimtmečio pilnapadės basutės.

Padai - kamštinės arba medžio. Klumpaitės. Basutės su performacija (odinės su smulkiomis, lazeriu pjaustytomis skylutėmis), bateliai su daugybe plonų juostelių ir dirželių, uždaras batelis (batilionas) su atvirais priekiniais pirštais, laisvos formos lyg kojinė batilionų viršutinė dalis, aukšta platforma ir labai aukštas kulnas, labai aukštas kulnas ir plokščias padas. Šio sezono medžiagos - versta oda, medis, kamštis, tekstilė.

Beveik visus avalynės modelius dizaineriai siūlo avėti su kojinaitėmis. Neilgos kojinaitės gali būti medvilninės, šiek tiek su liureksu arba galima mautis gana storai austas kojinaites.

RANKINĖS. Vyrauja stačiakampio formos rankinės, aiškios, minimalistinės, geometrinės formos. Arba prancūziško "kruasano" ovalo, cilindro formos.

Šį sezoną reikia turėti daug ir įvairioms progoms skirtų rankinių: rankinė-portfelis su dviem dažniausiai metaliniais užsegimais, delninukas, 9 dešimt. rankinė -vokas, miniatiūrinė rankinė, kabanti ant plonos grandinėlės ir dekoruota metalu, akmenimis ar stiklu (vakarui), taip pat didelės, masyvios rankinės paplūdimiui, į madą grįžta sportiniai maišeliai ant liemens (kaip turgaus prekeivių arba taksistų) ir kuprinės.

Dekorai ir medžiagų įvairovė stebina, tačiau galima išskirti kelias tendencijas: reptilijų (krokodilo, pitono ir kt. raštai) įspaudai, emblemos, siuvinėjimai, aplikacijos, gėlės, drapiravimas, pjaustymas lazeriu ir pan. Arba pintos rankinės iš natūralaus pluošto.


"Respublikos" priedas "Julius/Brigita", ve.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder