2009-ųjų žiema: saikas ir tvarka

2009-ųjų žiema: saikas ir tvarka

Žiemą, be abejo, reikia pagalvoti apie šiltą aprangą.Šį sezoną modeliuotojai vėl grįžo prie natūralaus kailio, nepaisydami gyvūnų gynėjų pasipriešinimo. Regis, dėl funkcionalumo bei grožio su natūraliais kailiniais mažai kas gali varžytis.

Pagrindinė sezono kryptis - ilgo plauko kailis (lapės, poliarinės lapės). Tačiau jo puošnumas saikingas. Dizaineriai pirmiausiai siūlo kailines liemenes ir trumpus puskailinius, taip pat paltus bei striukes su ilgaplaukio kailip detalėmis.

Atlaso blizgesys

Daugelis moterų nemėgsta atlasinių drabužių, nes mano, jog kasdienai jis pernelyg ryškus. 2009 m. žiemą dizaineriai siūlo iš naujo pažvelgti į atlasą: iš prabangos drabužių paversti juos būtent kasdieniu garderobu.

Pirmiausiai kalbama apie palaidines. O jeigu pasirinksite tvirtesnį audinį su atlasiniu paviršiumi, tuomet šį sezoną galite siūdintis netgi dalykinį kostiumėlį arba sijoną. Tai nebus laikoma iššūkiu visuomenės nuomonei ar geram skoniui.

Berankovis švelnumas

Kailio elementus šį sezoną dizaineriai sėkmingai pritaikė visoms damų garderobo dalims. Šią žiemą, kaip ir porą pastarųjų sezonų, didžiausi mados namai pirmenybę teikia liemenėms bei berankoviams drabužiams.

Daugelyje kolekcijų esama ir mažučių liemenių iki liemens, ir ilgų - iki blauzdų vidurio, senoviško stiliaus.

Labiau klasikinės - trikotažinės berankovės, pasiskolintos iš vyrų garderobo. Tačiau sezono hitu galima laikyti kailines liemenes arba liemenes su kailio apdaila.

Naujasis daugiasluoksniškumas

Berankoviai drabužiai, liemenės, šalikai, goržetės, - visos šios detalės leidžia dizaineriams konstruoti naują daugiasluoksniškumą. Netgi klasikinės elegancijos šalininkai savo kolekcijose mėgsta naudoti šį triuką - derinti ne visiškai suderinamus dalykus.

Tačiau naujasis sezono neturi pankiškojo žaliūkiškumo bei netvarkingumo. Sluoksniuojamas visiškai klasikinis rinkinys atrodo gana santūriai. Naujovė ta, kad daugiasluoksniškumas šį sezoną madingas dalykinės aprangos srityje.

Skranda su gobtuvu

Šią žiemą dizaineriai siūlo susigrąžinti tokį funkcionalų drabužį kaip skranda (striukė) su gobtuvu. Tokio stiliaus striukė primena 9 dešimtmečio epochą ir atkartoja tuomet labai populiarius modelius.

Skranda turi būti minimum iki klubų vidurio, ne itin plati, su dideliu gobtuvu (pageidautina kailiniu apvadu) ir su patogiomis kišenėmis.

Šalikai

Prie striukės dizaineriai siūlo derinti ilgus šalikus bei trikotažines kepures. Tiesa, šį sezoną savo audringą fantaziją modeliuotojai kiek sutramdė, ir gigantiški šalikai, į kuriuos buvo galima visiškai įsisupti praėjusią žiemą, liko praeityje. Dabar mums siūlomi šalikai iš plonų trikotažinių siūlų - vienas du apsukimai aplink kaklą ir ilgui nutįsę galai.

Šio sezono viršūnėje - šilkiniai šalikai, kurie atlieka labiau deroratyvinę funkciją, o ne šildo. Todėl juos galima nešioti po du - ypač kai jie kontrastingų spalvų.

"Bananinės" kelnės

Ir šalikai, ir skrandos, ir kailinės liemenės dera su šiltomis jaukiomis kelnėmis, tačiau 2009 m. žiemą jos madingos tokios, kokios tinka, deja, ne kiekvienai moteriai...

Dizaineriai, nusižiūrėję 9 dešimtmečio madą, iš naujo mėgaujasi banano formos kelnėmis. Žinia, šis modelis labai platus per klubus ir siauras ties keliais arba prie kulkšnių.

Sijonas

Dar vienas žiemos akcentas, kurį reikėtų vertinti labai atsargiai ir kuris tinka tik siaurų klubų ir ilgų kojų savininkei, - tai pūstas sijonas.

Nepaisant to, daugelis garsiausių pasaulio dizainerių primygtinai siūlo šį modelį. Būtina komplekto dalis - tvirtos pėdkelnės (juodos arba pilkos). Įdomus derinys - su trumpa odine striuke.

Tinklinės kojinės

Jeigu esate pasirengusios radikaliems pokyčiams, galite prie pūsto sijono mūvėti tinklines pėdkelnes. Tai bene vienintelis akcentas, išsiskiriantis iš saikingos klasikinės šaltojo sezono nuotaikos.

Juodos tinklinės kojinės, žinia, - vienas seksualiausių moters garderobo dalykų. Daugeliui jos regisi vulgarios, kai kurios mielai jas mūvi. Šiaip ar taip, tai yra gana aštrus pikantiškas prieskonis, kurį reikėtų vartoti itin atsargiai...

Goržetės

Į pasaulio podiumus grįžo kailinės juostos ir šalikėliai - jų siūloma kuo įvairiausių.

Šis aksesuaras - daili 5-ojo dešimtmečio citata. Anuomet moterys siekė atrodyti elegantiškai, tačiau pokarinė suirutė neleido joms įsigyti prabangių kailinių. Štai ir atsirado goržetės.

Jos tinka prie vilnonių paltų, maišytų audinių striukių, klasikinių neperšlampamų apsiaustų ir tvido kostiumų.

Parengė Olga Beleičeva

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder