Kaip nuo medžių nuginti skruzdes?

Kaip nuo medžių nuginti skruzdes?

Sodo medžių kamienais jau aktyviai šmirinėja skruzdėlytės, o tai reiškia, jog artėja amarų antpuolis. Jeigu nesate linkęs kariauti cheminiais ginklais, išmėginkite ekologišką.

Natūralių būdų nuginti vabzdžius, nešančius amarus, yra daug (kavos tirščiai, mėtos, gvazdikėliai, medetkos, pelynai, ramunėlės, bazilikai etc. - apie juos ne kartą rašyta), tačiau viską išbandę sodininkai sako, kad tokie "cirkai" skruzdes tik juokina. Perkasinėti ir ieškoti darbininkių - irgi bergždžias reikalas: metinis kolonijos prieauglis - nuo 5000 iki 30000 narių.

Česnakų ar svogūnų ištrauka, jei purkšite tris dienas iš eilės, galbūt padės kitiems augalams, tačiau vaismedžiams - vargu.

Pabandykite medžių kamienus apklijuoti lipnia juosta-musgaude arba nutepti klijais žiurkėms gaudyti. Kad lietus nenuplautų, ant kamieno pritvirtinkite nupjautą plastikinį butelį.

Profilaktiškai sode pasisodinkite klevą, ievą, šermukšnį, putiną ar erškėtį, sėkite nektaringų augalų - žirnių, liucernų, ir turėsite pagalbininkų, kovojančių su augalų kenkėjais. Šių augalų žiedadulkes mėgsta vapsvos, boružės, žiedmusės ir kiti skraiduoliai. Be to, pavyzdžiui mėlynžiedės liucernos - ne tik gražios, bet ir maistingos bei turi gydomųjų savybių (tinka arbatai).

Atminkite, jog pesticidai - nors ir greitas būdas, bet jis naikina ne tik "blogiečius": kenčia ir naudingi mikroorganizmai bei vabzdžiai. Be to, "blogiečiai" vėl prisitaiko, o chemikalai kaupiasi augaluose, kurių vaisius patys ir suvalgome.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder