Kaip filmai daro įtaką seksualiniams santykiams

Kaip filmai daro įtaką seksualiniams santykiams

Tikriausiai ne viena mama nesusimąstė, kad geri santykiai su dukra gali išgelbėti ją nuo negatyvaus žiniasklaidos poveikio. Mokslininkai padarė išvadą, kad dabar televizijoje kaip niekad gausu seksualinio pobūdžio informacijos.

Nors daug kas priklauso ir nuo vaiko genetikos. Belgijoje universiteto mokslininkas Steven Enermouth tvirtina, kad mergaitės geri santykiai su mama atlieka savotišką ginamąją funkciją. O berniukai, kurie dažniausiai būna labiau prisirišę prie mamų, suaugę linkę turėti stereotipiškus seksualinius santykius, kurie dažniausiai atitinka rodomos daugelyje filmų, serialuose ir kitose televizijos laidose, rašoma local.com.

Televizijose daug negatyvaus turinio laidų

Per tyrimą taip pat buvo išsiaiškinta, kad moterys laiko savo pareiga kalbėti su vaikais lytinio švietimo klausimais. Be to, mokslininkai nustatė, kad prisirišimas prie motinų vaikams suvaidina lemiamą jiems vaidmenį. Mat informacijose, kurias dabar dažnai galima pamatyti ekranuose, daug negatyvaus turinio, o tai ir daro įtaką paauglių supratimui bei jų lytiniam gyvenimui ateityje. Buvo atlikta apklausa, kurioje dalyvavo daugiau kaip tūkstantis jaunų, abiejų lyčių žmonių, kuriems vidutiniškai šešiolika metų. Jiems buvo užduota klausimų, kaip jie įsivaizduoja seksualinę partnerystę ir jo įsipareigojimus. Taip pat mokslininkams buvo svarbu išsiaiškinti, kokios nuomonės jaunimas dėl atsitiktinių lytinių santykių.

Laidų skaičius neatsiejamas nuo stereotipiškų seksualinių santykių

Tyrėjai išsiaiškino, kad seksualinės partnerystės klausimų sprendimas priklausė nuo respondentų peržiūrėtų televizijos filmų skaičiaus, o taip pat ir nuo prisirišimo prie motinų. Buvo nustatyta, kad vidutiniškai tiek vaikinai, tiek merginos praleido daugiau kaip dvidešimt valandų prie televizorių ekranų per savaitę. Nors apskritai jaunimas sakė, kad patenkinti savo santykiais su tėvais ir kitais artimais žmonėmis. Tačiau tyrėjai išsiaiškino, kad kuo daugiau žiūrima televizijos serialų, tuo labiau tikėtini stereotipiški seksualiniai santykiai. Tiesa, toks rezultatas labiau tinka vyriškos lyties atstovams. Tačiau apibendrinę apklausos duomenis, specialistai priėjo prie išvados, kad prisirišimas prie motinos daro teigiamą įtaką vaikų seksualiniams santykiams ateityje.

Kitaip tariant, kuo vaikas stipriau prisirišęs prie motinos, tuo didesnė tikimybė, kad tvirtesni ir artimesni bus jo santykiai su partneriais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder