Ar Kegelio pratimai daro įtaką moterų seksualiniam gyvenimui

Ar Kegelio pratimai daro įtaką moterų seksualiniam gyvenimui

Kiekvieną sykį, kai moteris patiria orgazmą, susitraukinėja jos vaginos ir gimdos raumenys. Yra nemažai pratimų, stiprinančių šiuos raumenis, kontroliuojančius šlapimtakio ir gimdymo procesus. Tačiau ar tie pratimai padeda patirti didesnį malonumą sekso metu?

Po treniruočių ramenys tapo tvirtesni

Bandant atsakyti į šį klausimą, buvo atliktas ne vienas tyrimas. Jie parodė, kad stiprinant minėtus raumenis pagerėja moters pojūčiai lytinio akto metu. Todėl Brazilijos San Paulo universiteto mokslininkai nusprendė išsiaiškinti, ar iš tikrųjų taip yra. Ištyrę šiuos pratimus, kurie paprastai vadinami Kegelio (gydytojo, sukūrusio šių pratimų kompleksą, pavarde) pratimais ir ar jie daro įtaką sveikų vyresnio amžiaus moterų lytiniam gyvenimui.

Tyrime dalyvavo 32, 40-50 metų moterys, praėjusios trijų mėnesių gimdos ir sėdmenų raumenų stiprinimo programą. Po trijų treniruočių mėnesių jų raumenys tapo tvirtesni,pagerėjo ir jų emocinė savijauta.

Paneigė ankstesnį mokslininkų teiginį

Leidinyje rašoma, kad iki dalyvavimo programje apie 44 proc. moterų skundėsi dėl padažnėjusio ir sustiprėjusio nerimo jausmo, o praėjusios kursą šia problema skundėsi tik 28 proc. Deja, tyrimo dalyvių lytiniame gyvenime (susijaudinimo, seksualinio potraukio, pasitenkinimo pojūčiuose) neįvyko iš esmės jokių pokyčių.

Nepaisant to, mokslininkai liko patenkinti gautais rezultatais, kadangi jie paneigė ankstenį kitų mokslininkų pateiktą teiginį, kad Kegelio pratimai daro pozityvų poveikį vyresnio amžiaus moterų seksualiniam gyvenimui.

Parengta pagal "Journal of Sexual Medicine"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder