Jei jums nepatinka kuminai, galite pakeisti kalendromis, jos puikiai dera su morkomis. Taip pat tiks ir prieskonių mišinys Garam Masala. Galite nedėti bulvių ir moliūgo. Drąsiai eksperimentuokite!
Ingredientai:
1,25 l daržovių sultinio
600 g morkų
100 g moliūgo
200 g bulvių
10 g šviežio imbiero
1/4 šaukštelio asafetidos
1/2 šaukštelio ciberžolės
1/2 šaukštelio kumino sėklų
3 kario lapeliai
druskos pagal skonį
aliejus kepti
Gaminimo eiga:
1. Paruošiame prieskonius.
2. Morkas ir moliūgą supjaustome griežinėliais, bulves – kubeliais.
3. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus arba ghi, beriame kumino sėklas ir maišydami kepame 10 sekundžių, beriame asafetidą, ciberžolę ir imbierą, maišydami kepame 5 sekundes. Beriame daržoves ir maišydami kepame 10 minučių.
4. Į puodą įpilame daržovių sultinį, dedame kario lapus, užverdame ir verdame 15 minučių.
5. Puodą nukeliame nuo viryklės ir sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
6. Sriubą grąžiname ant viryklės, užverdame ir nukeliame.
7. Tiekiame šiltą su grietine, skrebučiais, saulėgrąžomis, sėklomis, žalumynais ar kt.
Recepto autorė Oksana Misiukienė.
Rašyti komentarą