Reikės:
6 kiaušinių,
270 g cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus arba 1 šaukštelio vanilinės esencijos,
225 g miltų,
50 g graikinių riešutų,
70 g džiovintų abrikosų,
30 g aguonų,
400 g virto kondensuoto pieno,
200 g sviesto,
300 g riebios grietinės,
200 ml sirupo (arba vandens su cukrumi) torto lakštams suvilgyti.
Gaminimo būdas
Išplakite kiaušinių baltymus su puse cukraus kiekio iki putų. Kiaušinių trynius išplakite su vaniliniu cukrumi ir likusiu cukrumi iki baltumo. Sujunkite trynius su baltymais.
Išsijokite miltus į kiaušinius ir užminkykite lengvą tešlą. Padalykite tešlą į tris lygias dalis ir į kiekvieną įmaišykite skirtingus priedus: smulkiai sukapotus graikinius riešutus, supjaustytus džiovintus abrikosus arba aguonas.
Kiekvieną tešlos dalį kepkite torto formoje 180 laipsnių temperatūroje 20–25 minutes.
Paruoškite kremą: kambario temperatūros sviestą išsukite su virtu kondensuotu pienu. Įmaišykite grietinę.
Nupjaukite nuo papločių kraštų pluteles ir sutrinkite elektrinėje maišyklėje į trupinius. Juos suvilgykite sirupu ir kremu.
Sirupu suvilgytus papločius ištepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Šonus patepkite kremu ir pabarstykite trupiniais. Viršų papuoškite kremu, spausdami iš konditerinio maišelio.. Palaikykite šaldytuve porą valandų.
Skanaus!
Rašyti komentarą