Tarptautinę koktelių dieną – trys gaivių nealkoholinių kokteilių idėjos

Tarptautinę koktelių dieną – trys gaivių nealkoholinių kokteilių idėjos

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad alkoholio savo sudėtyje neturinčių gėrimų pardavimai auga nebe pirmus metus iš eilės. Visgi gaivų ir skanų gėrimą kiekvienas iš mūsų nesunkiai gali pasigaminti ir namuose. Minint pasaulinę kokteilių dieną, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi gardžių nealkoholinių kokteilių receptais.

„Sveikesnės mitybos tendencijos atsispindi visuose mūsų klientų pasirinkimuose. Jau ne vienerius metus fiksuojame reikšmingai didėjančius gėrimų iš kurių yra pašalintas alkoholis paklausos augimą – nealkoholinio alaus, sidro, vyno. Populiarėja sulčių, izotoniniai, vitaminų gėrimai. Dažnas savo mitybos racioną paįvairina trintų vaisių, uogų ar daržovių kokteiliais“, – sako Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė.

Beje, net vietoje įprasto karvės pieno dalis klientų – ir laktozę toleruojantys, ir netoleruojantys vis dažniau renkasi įvairius pieno gėrimus – sojų, avižų, ryžių, įvairių riešutų. Savo populiarumo piką išgyvena kombuča, gėrimas, gerinantis virškinimą, taip pat pasižymintis ir kitomis gerosiomis savybėmis.

Gaivus agurkų punčas

Jums reikės:

  • litro vandens
  • litro ledo kubelių
  • litro gazuoto saldaus gėrimo, pavyzdžiui, „Sprite“
  • litro šviesiųjų vynuogių sulčių
  • vieno agurkas
  • vienos citrinos

„Norėdami paruošti sklidiną indą gaivaus punčo, agurkus ir citrinas plonai supjaustykite ir visus įvardytus ingredientus sumaišykite viename inde. Rekomenduojama pasirinkti pakankamai didelį, dar geriau skaidrų indą. Taip jūsų gėrimas atrodys patrauklesnis akiai“, – dalinasi B. Baratinskaitė.

Nekaltoji „Merė“

Jums reikės:

  • keleto ledo kubelių
  • keleto lašų „Tabasco“ padažo
  • šiek tiek „Vusterio” padažo
  • maltų pipirų pagal skonį
  • žiupsnelio druskos ir cukraus
  • pomidorų sulčių
  • saliero kotelio

„Išvardytų ingredientų jums prireiks vienam kokteiliui paruošti. Pirmiausia į stiklinę sudėkite ledo kubelius, tuomet įlašinkite šiek tiek „Tabasco“ ir „Vusterio“ padažų. Stiklinę užpildykite pomidorų sultimis ir pagal skonį įmaišykite druskos bei cukraus. Patiekite papuošę saliero koteliu“, – vardina „Maximos“ maisto gamybos žinovė.

Bananinė „Pinakolada“

Jums reikės:

  • dviejų gerai prinokusių bananų
  • puodelio nulupto ir supjaustyto ananaso
  • keleto skiltelių ananaso kokteiliui papuošti
  • puodelio ananasų sulčių
  • pusės puodelio kokosų pieno
  • keleto ledo kubelių

„Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananaso sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į taures – turėtų užtekti bent keturioms porcijoms. Gėrimų taures papuoškite ananaso skiltelėmis. Skanaus“, – sako B. Baratinskaitė, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder