Šokoladinis pyragas su sūdyta karamele ir riešutais
Ingredientai pagrindui:
- Juodasis šokoladas 200 g
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Rudasis cukrus 150 g
- Kvietiniai miltai 2 valg. šaukštas (-ai)
- Graikiniai riešutai 75 g
Ingredientai sūdytai karamelei:
- Rudasis cukrus 150 g
- Plakamoji grietinėlė 50 ml
- Sviestas 100 g
- Jūros druska
Instrukcijos
Paruoškite pagrindą. Šokoladą ištirpinkite nedideliame puode ar vandens garų vonelėje.
Įmaišykite cukrų. Leiskite šokoladui atvėsti 15 minučių.
Įmaišykite kiaušinius po vieną. Galiausiai įmaišykite miltus ir smulkintus riešutus.
Supilkite tešlą į 21–22 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą pyrago skardą nuimamais kraštais. Kepkite 180° C orakitėje 20-25 minutes.
Paruoškite sūdytą karamelę. Nedideliame puode pakaitinkite rudąjį cukrų ir grietinėlę.
Virkite mišinį apie 2-3 minutes. Nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite sviestą bei druską.
Atvėsinkite mišinį šaldytuve, kol jis taps šiek tiek tirštesnis. Supilkite karamelę ant pyrago.
Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve 1-2 valandas. Tada išimkite iš formos ir patiekite. Patiekdami galite pabarstyti graikiniais riešutais.
Skanaus!
0.75 g
Rašyti komentarą