„La Maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius yra tikras grilio ekspertas ir mėsos žinovas. Taigi, šį kartą laidos žiūrovus jis nustebins gamindamas šonkaulius iš Iberijos kiaulienos. Juos pateiks su bulvių koše bei išskirtiniu padažu.
Iberijos kiauliena gali būti dar mažai girdėta ir ragauta. Tačiau mėsos žinovas Vylius papasakojo, kad ši mėsa ypatinga. Ji skiriasi skoniu ir struktūra, o tam įtaką daro ispaniškų kiaulių gyvenimas laisvėje ir mityba, nes jos ėda tai, ką randa. „Iberico kiauliena yra absoliučiai kitokia kiauliena, negu mes esame pratę“, – sakė Vylius ir ragino žiūrovus paragauti jos.
Šiai kiaulienai paruošti yra vienas labai svarbus ingredientas: „Cukrus, nes jis sudaro tokią žievelę, kuri neleidžia išbėgti sultims ir mėsa toliau gali virti viduje“, – teigė Vylius.
Šonkaulių gaminimas dažnai kelia iššūkių, su kuriais susiduria net patys profesionalai. Vylius atskleidė, kad yra sugadinęs apie 500 kilogramų šonkaulių, nes viską darant reikia mąstyti, stebėti, užsirašyti ir nekartoti klaidų: „Per aukšta temperatūra, per drėgna mediena arba palikta mediena su žieve. Nuo tos medienos mėsa gauna juodą dūmą, kuris kepimo metu yra blogai“, – klaidas, kurias pats darė, vardino Vylius.
Nustebins ir kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis – jis gamins šonkaulius su žiediniu kopūstu.
„Geriausi bulvių traškučiai – keptas žiedinis kopūstas“, – sako šefas Tomas ir laidos žiūrovams pažers dar daugiau patarimų, kaip paruošti tobulus šonkaulius neįdedant labai daug darbo.
Gardžiausia kulinarinė laida „La Maistas“ su fantastiškų šonkaulių receptais jau sekmadienį, 9.30 val. per TV3!
Rašyti komentarą