Savaitgalio pietums - greitai pagaminami jautienos kepsneliai ir naminiai saldainiai

Savaitgalio pietums - greitai pagaminami jautienos kepsneliai ir naminiai saldainiai

Pačioje nuotaikingiausioje kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas.

Šį kartą Gian Luca pasiūlys itin greitai pagaminamą patiekalą – jautienos nugarinės kepsnelius su gorgonzolos sūriu ir porto vynu bei lengvomis kaliaropės salotomis. Sūrio ir vyno padažo aromatas fantastiškai praturtina patiekalą. Tiek nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas – stebinančiai gardus.

Konditerijos meistras Ali kvies patiems pasigaminti naminius saldainius. Gamyba ilgai neužtruks, o turėsite dviejų skonių puikius saldainius. Galėsite skanauti namuose, vaišinti draugus bei neštis į svečius. Tik nepraleiskite labai įdomios bei svarbios informacijos apie šokolado paruošimą saldainių glaistymu. Bus įdomu ir labai naudinga.

Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jums reikės:

• 4 jautienos nugarinės gabaliukai (2 cm storio)

• 150 g gorgonzolos sūrio

• 100 ml grietinėlės

• 20 g sviesto

• 1 poro

• 1 šakelės šalavijo

• 100 ml porto vyno

• Druskos

• Pipirų

• Persilade prieskonių

• Alyvuogių aliejaus

• 2 kaliaropių

Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.

Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš apbiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet užpilti grietinėlę, įberti persilade prieskonių, įdėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.

Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais

Kokosiniam įdarui reikės:

• 200 g kokosų kremo

• 50 g cukraus sirupo

• 300 g baltojo šokolado

• 175 g kokosų drožlių

• 75 g sviesto

Karameliniam įdarui reikės:

• 150 g grietinėlės

• 340 g cukraus

• 35 g skystos gliukozės

• 140 g lengvai sūdyto sviesto

Šokoladinei glazūrai reikės:

• 500 g šokolado

Kokosų drožles paskrudinti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Prikaistuvyje pakaitinti iki virimo kokosų kremą ir jį užpilti ant šokolado su cukraus sirupu ir maišyti, kol ištirps. Tuomet po truputį įmaišyti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol ištirps. Kad masė būtų vientisesnė, pertrinti su trintuvu.

Į masę įmaišyti paskrudintas kokosų drožles ir supilti į kvadratinę ar stačiakampę formą (1,5-2 cm storio). Laikyti šaldytuve, kol sustings.

Grietinėlę pašildyti iki maždaug 50°C.

Į įkaitintą keptuvę supilti cukrų ir kaitinti nemaišant, kol jis ištirps ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet maišant po truputį supilti grietinėlę. Toliau maišant po gabaliuką sudėti kambario temperatūros sviestą ir maišyti, kol ištirps. Jei naudojamas paprastas sviestas, įberti šiek tiek druskos. Įdarą įpilti į stačiakampę ar kvadratinę formą (apie 0,5-1 cm storio) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

Įdarams sustingus, išimti įdarus iš formų ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Glazūrai ant vandens vonelės ištirpinti apie 60% šokolado, kol pasieks 40-45°C temperatūrą. Labai svarbu šokolado neperkaitinti. Tuomet po truputį dėti likusį šokoladą ir maišyti, kol temperatūra atvės iki 28-30°C temperatūros. Tuomet jau galima mirkyti saldainius. Jie turi būti pilnai padengti šokoladu. Palaikyti šaldytuve, kol šokoladas sustings ir jau galima ragauti.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder